4 eksempler på firmaer, du selv kan starte online

Går du med en drøm om at starte din helt store forretning online og nyde godt af alle internettets mange fordele?

Internettet byder på så utrolig mange muligheder, når det kommer til at starte virksomhed, og derfor kan du næsten med garanti også finde en forretningsmodel, der passer til dine ønsker.

Herunder kan du læse om fire forskellige måder, hvorpå du kan starte en forretning online og tjene en sideindkomst.

1. Start en blog

På nettet findes der flere portaler, hvor du gratis kan oprette din egen blog.

Har du noget særligt på hjerte eller en stor passion for et bestemt emne, er blogging muligvis noget for dig. Mange tror, at de skal være ualmindeligt gode til at skrive, hvis de skal have succes som blogger. Sådan er det langtfra – blogging kan nemlig også bestå af videoer, billeder eller links til andre relevante sider.

Du bestemmer helt selv, hvordan du vil skabe interesse hos dine følgere.

Som blogger kan du tjene penge på forskellige måder, heriblandt gennem reklamer på din blog, sponsorater eller affiliate marketing som nævnt nedenfor.

Har din blog mange følgere, er flere virksomheder også villige til at betale store summer penge, for at du reklamerer for et bestemt af deres produkter.

2. Spring ud som ”youtuber”

YouTube er vokset markant de seneste år og flere tjener i dag penge på at have en YouTube-kanal.

Du kan tjene penge på dine videoer ved at tillade små reklamevideoer før eller efter dit eget videoindhold. Derudover er en mulighed, at du – ligesom du kan gøre som blogger – reklamerer for et firmas produkter, hvorefter firmaet betaler dig for denne reklame.

Igen gælder det, at hvis du har mange følgere på din YouTube-kanal, er mange firmaer også villige til at betale penge for en reklame af deres produkt.

Selvfølgelig skal du ikke reklamere for hvad som helst. Du bør altid overveje, at produktet skal have relevans for dine følgere. Ellers risikerer du nemlig at miste dem.

3. Tilbyd forskellige produkter online

Hvis du gerne vil starte en virksomhed, der tilbyder en række forskellige produkter, behøver dette ikke nødvendigvis at være produkter i fysisk form. Du kan sagtens tilbyde online produkter og tjene masser af penge på at sælge disse.

Eksempelvis kan du udgive forskellige e-bøger – det kunne være rejseguides – og sætte en pris per download af bogen.

Du kan også optage en lærerig video om, hvordan man eksempelvis skaber den bedste reklamevideo, og sælge denne på nettet. Det smarte ved denne form for forretning er især, at du kun har arbejde og udgifter, imens du laver selve produktet.

Når dit online produkt først ligger til salg på nettet, kan du tjene penge på det uden at opleve flere omkostninger, da produktet i princippet kan sælges til uendeligt mange.

Software er godt, fordi det ikke kræver fragtomkostninger og lagerplads. Læs mere om software nyheder her.

4. Prøv kræfter med affiliate marketing

Måske er du stødt på begrebet affiliate marketing før.

I hvert fald er marketingsmetoden blevet yderst populær de seneste år. Affiliate marketing foregår ved, at et affiliate-netværk udbyder en række kampagner for produter eller services, og disse kan du promote og linke til.

Når en person så læser om produktet på din blog, og klikker over på shoppen og handler, modtager du en kommision på en lille procentdel. Der skal således mange indlæg til, så det gælder om at skabe mange små strømme af indkomst her.

Husk at meldig dig ind i en a-kasse for selvstændige, før du går i gang, der er rigtig meget hjælp at hente på netværksdelen og i kurser!

Lignende artikler