5 miljørigtige produkter til kontoret

Miljøet er et emne, der er højt oppe i tiden. Og det er ikke uden grund. Miljøet lider nemlig stor overlast på nogle af de valg, vi tager i dagligdagen. Der er dog flere forskellige miljørigtige produkter, der kan være med til at gøre en betydelig forskel for miljøet.

 

Få inspiration til fem miljørigtige produkter, som du uden problemer kan implementere i din hverdag på kontoret.

 

Kaffekopper på farten, der kan bruges igen og igen

Du kender det sikkert. Det er morgen, og du har brug for dit daglige fix koffein, for at du overhovedet kan komme i gang med dagen. Du hopper ind på den nærmeste tank eller lignende, hvor du køber en kaffe to go, som du får i et papkrus eller lignende.

 

De mange engangskrus til kaffe kan give en masse affald, som belaster miljøet. Vælg derfor i stedet en kaffekop, du kan have med på farten, som kan bruges mange gange. På de fleste tankstationer kan du sagtens tanke kaffe i din egen medbragte kop.

 

Hav din egen indkøbspose med i supermarkedet

Når du skal handle i supermarkedet, køber du typisk en engangspose eller to, så du kan få alle dine varer med dig hjem. Igen er dette dog noget, der kan belaste miljøet. Det er derfor langt bedre, at du har et indkøbsnet eller en indkøbspose, som du kan bruge flere gange. Du sparer både penge, og du giver miljøet en hjælpende hånd.

 

Tøj af miljørigtige materialer

Firmatøj sælges i tonsvis. Der er dog stor forskel på, hvor meget forskellige materialer belaster miljøet. Hvis du vil gøre en god indsats for miljøet, skal du gå efter tøj med materialer, der belaster miljøet mindst muligt.

 

Det er for eksempel tøj lavet af bambus, som efterhånden er blevet meget populært. Der findes en masse forskelligt bambustøj. Du kan for eksempel få en lækker sort bambus t-shirt (se mere her), strømper, undertøj og så videre.

 

Ud med plastiksugerør og ind med metalsugerør

Plastiksugerør er noget, der kan belaste miljøet meget. Plastikaffald er nemlig en af de helt store syndere for miljøet. Engangsservice af plastik har især været meget på tale. Det betyder, at der blandt andet er lavet engangsservice af træ, som er bedre for miljøet.

 

Derudover er der flere, der også er begyndt at lave metalsugerør. Det er en mere miljørigtig løsning sammenlignet med plastik sugerør. Metalsugerøret kan nemlig rengøres og bruges igen og igen.

 

Vandflasker, der kan genbruges

En af de helt store syndere for miljøet er plastikflasker. Du kender det sikkert selv. Du er tørstig, så du køber lige en flaske vand, hvor du kan komme til det. Igen kan du dog gøre et klogere valg, der er billigere for dig og bedre for miljøet.

 

Ved at have en vandflaske, der er lavet af metal, glas eller hård plast, kan du bruge flasken igen og igen. Det er meget nemmere at fylde vand i den, når du bliver tørstig.

 

Dette er blot fem miljørigtige produkter, du kan begynde at anvende. Der findes en masse andre, som også kan gøre en stor forskel for miljøet.

Lignende artikler