5 tips til at komme i gang som freelancer

Det kan være et stort spring at springe ud som freelancer. Sikkerhedsnettet, som du har som lønmodtager, skal du nu selv skabe, og det er for de fleste meget grænseoverskridende.

Men livet som freelancer giver en frihed, som ingen andre jobs kan give. Du kan selv skabe din hverdag, og der er ingen andre end kunden, du skal stå til ansvar for.

 

Forbered dig mentalt

Det kan tage noget tid, før du får din første kunde. Derfor må du ikke i panik, hvis det ikke vælter ind med kunder i starten.

Hvis du har en idé om, at du gerne vil starte ud som freelancer, kan det derfor også være en god idé at begynde at undersøge det marked, du vil gå ind på, inden du springer ud som freelancer fuldtid.

Det kan også give dig et indtryk af, om livet som freelancer er noget for dig.

 

Markedsfør dig selv

Kunderne kommer ikke af sig selv og i en verden, hvor du dagligt bliver bombarderet med e-mails, kan det være svært at differentiere sig fra dine konkurrenter. Det er meget vigtigt, at du er synlig.

Det er derfor vigtigt at bruge penge på markedsføring – også i begyndelsen af din karriere som freelancer.

Dit første markedsføringsbudget er sikkert ikke stort, så derfor er det vigtigt, at du konkret får noget ud af hver eneste krone, du investerer i din markedsføring. I alle søgemaskiner er det muligt at betale for at ligge højt i søgefeltet, og det kan være en rigtig effektiv måde at gøre mulige kunder opmærksomme på, at du eksisterer.

Konkret hedder markedsføringskonceptet Paid Search og mere specifikt PPC. PPC står for ”Pay per click”, hvilket kort fortalt betyder, at du betaler pr. klik. Det vil sige, at du kun betaler for de antal besøgende, som du gennem de kampagner, du opretter, får ind på din hjemmeside.

 

Målret annoncerne nøje

Paid Search er en rigtig effektiv metode til at markedsføre din virksomhed på. For at få mest ud af det, er det vigtigt, at du bruger tid på at finde ud af, på hvilke søgninger du gerne vil have, at din virksomhed skal komme frem i søgemaskinefeltet på.

Her skal du selvfølgelig kigge på, hvilke ydelser du tilbyder, og hvad du tænker, at din kunde vil søge på, når de skal ud og finde en til at lave en opgave for dem. Du kan bruge forskellige analyseværktøjer, og de fleste søgemaskiner har forskellige statistikker, du kan bruge til hjælp.

Jo mere populære søgeordene, du vælger, er, jo mere skal du også betale for dem.

Så derfor er det vigtigt, at du finder de ord, som giver flest besøgende pr. klik og til den bedste pris. Hvis stadig mangler mere information, så hop ind på http://fasteronline.dk/paid-search/det-bor-du-vide-om-paid-search/ og læs mere.

Læg en tidsplan

Selvom et liv som freelancer kan lyde meget fristende, er der også ulemper ved at være helt på egne ben.

Det er op til dig at skabe en løn, som du kan leve af, og måske har du endda også en familie, som du skal forsørge.

Derfor er det vigtigt, at du har en høj grad af selvdisciplin og kan sætte dig selv op til at kunne planlægge din hverdag, så du har nok kunder til at kunne lave en fornuftig forretning ud af det. Det er derfor vigtigt at lave en arbejdsplan så du ved hvornår og hvor længe du vil arbejde.

 

Vælg et godt fællesskab

Det er en god ide at vælge et kontorfællesskab som er centreret omkring netværk og læring. Her er der ofte kurser og morgensamlinger som kan være en fordel at deltage i.

Der er mange gode steder i Århus og Købehavn (naturligvis), men du finder også lækre og billige fælles lokaer i mange andre danske byer.

 

Lignende artikler