8 råd: Sådan sikrer du din virksomheds wi-fi-netværk

En god og stabil internetadgang er for de allerfleste virksomheder alfa og omega for, at arbejdsdagen forløber effektivt og gnidningsfrit. Uden internet vanskeliggøres diverse processer, og den interne og eksterne kommunikation bliver langsommere og mere besværlig.

Med en god internetforbindelse hører dog også ansvaret for at sikre denne mod eksempelvis hackerangreb.

Herunder får du otte råd til, hvordan du sikrer din virksomheds Wi-Fi-netværk for uvedkommende.

1. Placér din router et sikkert sted

For at sikre et godt internet med en stabil forbindelse på din arbejdsplads er første skridt naturligvis at anskaffe en god router. Hvis du vil have en router af høj kvalitet, kan du med fordel investere i routeren Huawei B315. Med Huawei B315-routeren får du en stationær router med fire LAN-stik, så du kan tilslutte din PC, printer eller andre enheder.

Når routeren er anskaffet, skal du finde en passende placering til denne. Her er det vigtigt, at du sørger for at placere din router et sikkert sted, så uvedkommende ikke kan få adgang til denne. 

2. Lav et password

Et password til dit netværk er naturligvis afgørende for, at ikke hvem som helst kan få adgang til dit Wi-Fi-netværk. Lav gerne et password, som ikke uden videre er til at gennemskue – men heller ikke et, der er alt for svært og langt, så medarbejderne skal bruge evigheder på at logge på nettet.

Derudover er det en god idé at skifte password en gang imellem for at højne sikkerheden.

3. Find på et upersonligt navn til dit netværk

Dit netværk har et bestemt navn, når du køber det. Dette navn ændrer de fleste, når de tilslutter deres router, så det på den måde bliver nemmere for virksomhedens ansatte at finde det rigtige netværk.

Du bør dog ikke gøre navnet på dit netværk alt for personligt, da hackere dermed får nemmere ved at gennemskue, hvilket netværk der tilhører dig.

4. Update din software

Som med så meget andet på din computer er det også en god idé at sørge for at opdatere softwaren på din router. På den måde sikrer du den højeste sikkerhed af dit wi-fi-netværk.

5. Lav adgang for gæster

Hvis der ofte kommer kunder eller gæster på besøg hos din virksomhed, vil disse folk sandsynligvis også gerne have muligheden for at benytte jeres Wi-Fi.

Her er det fordelagtigt at lave en Wi-Fi-adgang for gæster, der er adskilt fra den adgang, som virksomhedens egne ansatte benytter. På den måde får I ikke uvedkommende ind på jeres eget netværk.

6. Sørg for, at din firewall er slået til

De fleste routere har en indbygget firewall, men det er ikke altid, at denne er slået til automatisk.

Tjek derfor, om din firewall er aktiveret, når du tager din nye router i brug.

7. Brug ikke WPS

WPS er en funktion, som gør det nemt at tilslutte nye enheder til dit netværk uden brug af dit password. Denne funktion gør dog også, at uvedkommende har mulighed for at bryde ind i dit Wi-Fi-netværk. Du bør derfor overveje at slå WPS-funktionen fra.

8. Hold fingrene væk fra din routers indstillinger

Faktisk er der mange, der kommer til at trykke på forkerte knapper og ændre indstillinger på deres router, som mindsker sikkerheden – fordi de lige ville fikse et eller andet, men egentlig ikke vidste, hvilke funktioner de trykkede på.

Det er derfor altid en god idé at læse vejledningen til din router grundigt, inden du går i gang med at ændre på nogle af indstillingerne, eller lade en IT-kyndig stå for det.

Lignende artikler