A-kasser for selvstændige

Når man er selvstændig, har man som ofte et højt drive og fokus på at lykkes med det man laver. Alle ens timer går med at få forretningen til at lykkes, og derfor kan man nemt glemme en vigtig detalje, som at få valgt en A-kasse.

Selvfølgelig er du fuld af selvtillid og gå-på-mod, men det er klogt at sikre sig i tilfælde af at noget skulle gå galt.

Vi er trods alt ikke herrer over alt der sker i vores liv eller i samfundsøkonomien.

Vælg at blive medlem

Som selvstændig kan man sove bedre om natten, hvis man er medlem af en a-kasse.

rsz_download-1

Og skulle du få behov for at låne penge, vil banken med garanti forlange at du er medlem af en a-kasse for selvstændige.

Hvis du i forvejen er medlem af en arbejdsløshedskasse, der ikke optager selvstændige, så kan du overflytte dit medlemskab til en a-kasse, som forsikrer selvstændige.

Husk at du beholder den anciennitet du allerede har optjent.

Hvis du ikke allerede er medlem af en arbejdsløshedskasse, når du starter din virksomhed op, så gælder der samme regler for dig som for lønmodtagere.

Du får først dagpengeret efter 1 års medlemskab, og er du studerende får du ofte medlemsskabet gratis.

Hvilken skal jeg så vælge?

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle a-kasser der optager selvstændige, men der er dog et stort udvalg at vælge mellem.

Her har vi valgt at fokusere på 4 a-kasser som har skræddersyede tilbud og rådgivning til dig som selvstændig.

rsz_download

ASE

ASE er en a-kasse for selvstændige som gør deres yderste for at se dig lykkes som erhvervsdrivende.

Du kan få rådgivning, kurser og gode tips til hvordan du udvikler din virksomhed. Her er mulighed for at få hjælp, vejledning og du får adgang til forskellig undervisning om ledelse, ansættelse af medarbejdere og meget andet.

Du kan ansøge om at blive medlem af ASE online.

Business Danmark

Business Danmark er en anden a-kasse for selvstændige der giver vejledning og professionel sparring. Den månedlige pris er ganske lav, men sikrer dig økonomisk i tilfælde af kriser. Du kan melde dig ind online.

Det Faglige Hus

Det Faglige Hus  er en af Danmarks billigste a-kasser selvstændige. Du kan læse mere om Det Faglige Hus her.

Det er billigt at blive medlem af det faglige hus, men det betyder ikke at Det Faglige Hus’ a-kasse går kompromis med deres service. Tværtimod har du gode mulighed for at tegne forsikringer og få medlemsfordele.

Krifa Erhverv

Krifa Erhverv er en ganske populær a-kasse for dig som er selvstændig.

Her på Fagmagasinet.dk har vi før skrevet en artikel om hvem Krifa er.

I Krifa’s a-kasse for selvstændige kan du få hjælp af professionelle rådgivere, der altid står klar med gode tips og vejledning. Du kan også deltage i kurser hvor du kan blive opdateret om de seneste trends og udvikling. Du bliver nemt og hurtig medlem online.

Se kontingentpriser på de store A-kasser

Du får samme dækning uanset hvilken a-kasse du er medlem af, og du får altid din anciennitet med over hvis du skifter til en ny a-kasse!

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du ser på de forskellige muligheder for a-kasser for selvstændige, skal lægge mærke til priserne og hvad du får for pengene. Det kan være særligt vigtigt at have dygtige rådgivere til rådighed, når du er selvstændig og naturligvis er det også rart at kunne få spændende medlemsfordele.

Så tag et kig på de forskellige a-kasser og fagforeninger, og se hvad du synes passer bedst til dig.

Mulighederne er mange og vi håber du finder det der passer perfekt til dig.

Lignende artikler