AJKS A-kassen | Facts og fordele

I det følgende får du en præsentation af a-kassen AJKS, som er en a-kasse til dig, der har uddannelse inden for medie- og kommunikationsbranchen samt for sprogligt uddannede.

AJKS – niche a-kasse for journalister m.m.

AJKS, som står for Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog, er en faglig a-kasse, der har specialiseret sig i den førnævnte faggruppe. Hermed er der rig mulighed for at få professionel rådgivning og sparring fra diverse eksperter, der har et stort kendskab til netop dine arbejdsområder.

Du vil få flere detaljer angående a-kassens gode fordele længere nede. Derfor er a-kassen for professionelle formidlere inden for medie- og kommunikationsbranchen og optager blandt andet journalister, fotografer, webredaktører, kommunikations- og informationsmedarbejdere og grafikere.

For at blive medlem af a-kassen skal du dermed arbejde inden for en af de ovenstående faggrupper.

Derudover skal du overholde de gældende regler omkring medlemskabet af en a-kasse, som blandt andet inkluderer, at du skal have minimum to år til pensionsalderen, når du melder dig ind. AJKS a-kassen optager ligeledes selvstændige og erhvervsdrivende inden for de nævnte faggrupper, hvilke der tit er mange af inden for eksempelvis journalistik og oversættelse.

AJKS vs. de store A-kasser (pristjek)

Pristjek
AJKS koster 451 kr per måned. Tjek også priser på øvrige danske a-kasser:

Fagforening og a-kasse

AJKS har som sagt et samarbejde med Dansk Journalistforbund og Kommunikation og Sprog, som er to fagforeninger, der har et godt kendskab til netop de arbejdsmarkeder, som AJKS’s medlemmer beskæftiger sig inden for. Derfor anbefaler AJKS a-kassen deres medlemmer at blive medlem af en af de to ovennævnte foreninger.

Dog kan du sagtens være medlem af a-kassen, hvis du er medlem af en anden fagforening, eller hvis du ikke har et medlemskab hos en fagforening.

Læs mere her om de gule og røde fagforeninger og a-kasser.

Fordele ved medlemskabet

Som medlem af AJKS a-kassen har du mulighed for at modtage en række gode fordele, som du med garanti vil værdsætte i ledighedsperioden. I det følgende får du en introduktion til a-kassens forskellige fordele.

Gratis medlemskab for studerende

Som studerende har du muligheden for at blive gratis medlem af AJKS.

Hvis du sørger for at blive medlem af a-kassen et år, inden du afslutter din uddannelse, kan du få dagpenge fra første ledige dag efter endt uddannelse. Hermed kan du sikre en økonomisk støtte, hvis du ikke finder et job med det samme efter studiet.

Dog skal du være opmærksom på visse krav, der gælder, for at du kan blive medlem af a-kassen som studerende.

Du skal blandt andet være under 30 år og deltage på en SU-berettiget eller arbejdsmarkedsuddannelse på minimum 18 måneders varighed. Uddannelsen skal desuden føre til ansættelse inden for et af artiklens føromtalte fagområder.

Derudover må du heller ikke tjene mere end 215.020 inklusive SU om året eller modtage pension, kontanthjælp eller revalidering. Husk ligeledes, hvis du bliver medlem af a-kassen, at du blot kan være gratis medlem et år ad gangen. Derfor skal du huske at forny medlemskabet hvert år, og du kan højest være gratis medlem i fem år.

Se en liste med gratis a-kasser for studerende.

En af Danmarks billigste a-kasser

En anden vigtig fordel ved et medlemskab hos AJKS er desuden, at den er en af landets billigste a-kasser. Udover at prale med at have nogle af Danmarks mest tilfredse medlemmer, kan a-kassen nemlig tilbyde dig et medlemskab for blot 449 kr. pr. måned.

Er du netop blevet ramt af arbejdsløshed? Hvis du desværre kommer ind i en periode uden et arbejde, er det guld værd at være medlem af en a-kasse. A-kassen giver dig nemlig en økonomisk støtte i form af dagpenge, så du kan få mere overskud til at klare hverdagens udfordringer og ikke mindst bevare overblikket, når regningerne kommer i slutningen af måneden.

Udover de gode dagpenge kan mange a-kasser i Danmark tilbyde dig gode fordele, som du med garanti vil kunne bruge for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Dog kan det være svært at finde rundt i a-kasse-junglen, idet der både tilbydes tværfaglige a-kasser, men også a-kasser der henvender sig til specifikke brancher.

Karriererådgivning, vejledning og sparring til ledige

Står du pludselig som ledig, kan AJKS give dig en hjælpende hånd, så du kan byde arbejdsmarkedet velkommen hurtigst muligt. A-kassen kan tilbyde dig individuelle samtaler, hvor der er fokus på dine specifikke behov.

Hermed står a-kassen klar til at hjælpe dig, uanset om du trænger til informationer eller gode råd om dine ambitioner, ansættelsesvilkår eller karrieren generelt.

Trænger du desuden til en god og professionel vejledning angående udarbejdelse af CV eller ansøgninger, kan a-kassen ligeledes hjælpe dig med dette. A-kassen tilbyder også at give dig en kompetenceafklaring, så du kan vide, på hvilke områder du trænger til at forbedre dig.

Diverse tilbud om arrangementer og workshops

Alle medlemmer af AJKS har desuden mulighed for at deltage i spændende netværksarrangementer, så du kan udvide dit netværk og komme i kontakt med andre inden for dit specifikke fagområde. Derudover vil du få mulighed for at deltage i en række faglige arrangementer.

Som medlem af a-kassen vil du ligeledes få invitationer til gå-hjem-møder og tilbud om at deltage i relevante workshops. Du vil endvidere modtage nyhedsbreve med karrierefremmende artikler og få adgang til en lukket gruppe på LinkedIn, hvor du blandt kan finde interessante stillingsopslag.

Lønsikring og dagpenge

Selvom AJKS ikke som sådan tilbyder en lønsikring som supplement til dagpenge, kan du sagtens kontakte dit eget forsikringsselskab og dermed tegne en lønsikring gennem dem. AJKS tilbyder ligeledes en lønsikring i samarbejde med Topdanmark.

Lønsikringen kan hermed sikre dig op til 85 % af din nuværende løn, så du vil få nemmere ved at klare dig økonomisk, ud over det du får i dagpenge.

Ligesom ved alle andre danske a-kasser har du naturligvis mulighed for at få dagpenge igennem AJKS a-kassen.

Hermed opnår du en økonomisk tryghed, så du bedre kan overskue den kommende jobsøgningsproces. Dog er der mange regler og lovkrav, som du skal kende, hvis du er blevet ledig. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i reglerne, når du ansøger om dagpenge.

AJKS er desuden en fusion mellem a-kasserne fra fagforbundene Dansk Journalistforbund og Kommunikation og Sprog.

Lignende artikler