Birch GM bygger unikt domicil på over 2.000 kvm

Der er nye og spændende nyheder på vej fra Birch GM, som har et nyt, unikt og spændende domicil under opbygning på Sortenborgvej i Silkeborg.

Byggeprocessen er allerede påbegyndt, og der skulle efter sigende være grund til at se frem til det endelige resultat med spænding, da et væld af detaljer og tanker kommer til udtryk i de to lag, som udgør den 2.160 kvadratmeter store bygning.

Grundtanken er to legoklodser, én placeret oven på en anden, hvoraf den øverste bliver drejet en smule, så de ligger forskudt.

Et smukt domicil, som intet kommer til at mangle

Ifølge Constructa, som er totalrådgivere på byggeriet, så kommer bygningen ikke til at mangle noget som helst. Tværtimod er der taget højde for alle behov. Først og fremmest vil bygningen blive opdelt i to lag, hvoraf den nederste klods vil indeholde både showroom, kontorer og lager, ligesom at der også vil tilknyttes en integreret vaskehal til Birchs firmabiler. Den øverste etage bliver administration og kantine.

Bygningens velgennemtænkte opbygning indebærer desuden et større, centralt rum med glas hele vejen rundt, således at man fra kontorerne får noget at kigge på. På den måde kan man også se på tværs af det meste af bygningen, hvilket forhåbentligt bliver en ganske gennemgående og gennemført detalje, som alle kan nyde.

Birch bygger i de bedste materialer

Til et sådant byggeri hører også smukke materialer, som får bygningsværket til at fremstå bedst muligt. Tanken bag er, at alt skal opføres i gedigne materialer, som skal afspejle de tanker, som Birch GM i øvrigt arbejder efter, når de selv bygger deres boligprojekter.

Nederste klods i byggeriet bliver opført i teglsten, mens øverste etage får lærketræslister udadtil. Dermed er det ikke kun byggeriet indefra, der bliver dynamisk, let og gennemført.

Den særlige forskydning af de to etager kommer desuden til at betyde, at indgangspartiet også bliver specielt.

Hoveddøren til domicilet bliver nemlig under den ene klods en udskydning, hvilket bliver en pragtfuld entré, hvorfra man med det samme oplever både den gennemgående, indvendige glasfacade, så snart man træder ind i hall’en.

Constructa som rådgivere Birch GM

Constructa står anført som totalrådgivere for Birch GM i dette forsøg på at skabe et markant, unikt og ganske personligt domicil for det familieejede Birch GM.

Dermed er det også Constructas arkitekter, som står bag designet. Birch GM, eller Birch Ejendomme, er en midtjysk, familieejet virksomhed, som administrerer og opfører udlejningsejendomme til både private og erhverv.

De stræber efter en leje ud til en bred målgruppe; alt lige fra studerende til børnefamilier. Fælles for lejemålene er det dog, at dialogen skal være god, og at lejerne er glade. Dette indebærer naturligvis også gode materialer, som de også bygger ind i sit eget domicil.

Den færdige bygning forventes at stå klar i starten af 2018, og byggeriet blev skudt i gang i juni 2017.

Lignende artikler