Byggefagenes a-kasse I Facts og præsentation

BFA eller Byggefagenes Arbejdsløshedskasse, som det hedder i sin fulde længde, er a-kassen for dig, som er en del af Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Fiskernes Forbund eller Dansk Artist Forbund.

Læs mere her, og bliv klogere på a-kassen gennem en grundig gennemgang af den samlede a-kasses målgruppe, dens medlemsfordele samt priser.

Priser – BFA i forhold til andre danske a-kasser

Som det blev nævnt tidligere, kan du være gratis medlem, hvis du er under 30 år og uden anden indtægt end din elevløn. Hører du ikke under denne kategori, er standardprisen for medlemskab 503 kr. om måneden.

Pristjek
BFA A-kassen koster 503 kr per måned, og her kan du se priserne på de store tværfaglige A-kasser. Der er penge at spare ved tjekke priserne:

Priser på de store tværfaglige a-kasser:

Se også mere her om a-kasse priser.

Medlemsfordele

Der er generelt mange fordele ved at være medlem af en a-kasse, som helt giver sig selv. BFA er en faglig a-kasse, og de er således specialister inden for lige præcis dit fag, i modsætning til de gule fagforeninger.

Et medlemskab vil altså først og fremmest give dig adgang til essentiel viden om det felt, du er uddannet indenfor, hvilket i nogle tilfælde kan være vigtigt, for at kunne give dig den mest kompetente hjælp.

Kursusportal

Derudover har BFA både en job- og kursusportal, hvor der kun er adgang for medlemmer.

På den måde får du som medlem en helt unik adgang til jobs samt kurser, som kan forberede dig til dit nye job. Som ledig har du desuden ret til en seks ugers lang jobrettet uddannelse, som dog først kan påbegyndes, når du har været ledig i sammenlagt fem uger.

Er du under 25 år, skal du tage imod tilbuddet om denne uddannelse i løbet af de første seks måneders ledighed, og hvis du er fyldt 25 år, skal den ligge inden for de første ni måneder.

Læs mere om fordele på BFA’s hjemmeside.

Mere om BFA a-kassen

Som det fremgår i indledningen, er BFA en samling af forskellige fagområder og forbund, og når du melder dig ind, skal du derfor først og fremmest vælge, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du også vil være medlem af et af forbundene og i så fald hvilket.

A-kassen er essentiel at være medlem af, idet den sikrer dig økonomisk og tilbyder dig rådgivning i forbindelse med ledighed, efterløn, feriedagpenge, sygdom og meget mere.

Som en ekstra bonus har du mulighed for at være gratis medlem under hele din uddannelsestid, hvis du vel at mærke er under 30 år – det er altså aldrig for tidligt at melde sig ind! Derudover kan det være en rigtig god idé at blive medlem af fagforeningen også.

Din lokale fagforening sikrer nemlig, at du får den rette løn samt passende arbejdsforhold, når du er i arbejde, ligesom du kan få råd og vejledning om eventuelle sager om løntjek, arbejdsmiljø og -tid, pension, efteruddannelse, konkurssager og meget mere.

Gratis for studerende

Står du og er ved at færdiggøre din uddannelse, skal du tænke grundigt over om ikke du skal være medlem af en a-kasse. Se her hvilke a-kasser der er gratis for studerende.

Der er altså rigtig meget brugbar viden, du kan trække på her.

Ønsker du optagelse i BFA, skal du udfylde og indsende en ansøgning via hjemmesiden, og du skal være opmærksom på, at optagelsen først er gældende fra den dag, BFA modtager din ansøgning.

Lignende artikler