5 tips til at lykkes med content marketing

Vi har samlet de vigtigste tips om content marketing til dig.

Content marketing har mange formater

Mange kan godt synes, at det er en uoverskuelig opgave at få skabt content på deres hjemmeside. Men det er her vigtigt at huske, at content kan være mange ting.

For hvad er content egentlig?

Content marketing er helt kort indhold, som for eksempel kan være en video, blogindlæg eller artikler, der ligger tilgængeligt på din hjemmeside eller på nogle af dine andre kanaler som for eksempel dine sociale medier.

Det kan være:

  • Artikler
  • Videoer
  • Guides
  • Infografikker
  • Nyhedsbreve
  • Podcasts
  • Interview
  • Sammenligning af services / produkter
  • Blogs
  • etc.

 

Vælg format der passer til målgruppen

Når du skal udvælge, hvilken form for content du skal lave til din virksomhed, er det vigtigt at finde ud af, hvilken målgruppe du vil have, at indholdet skal henvende sig til.

Det kan være, at du gerne vil ramme en lidt anden målgruppe end den, som dine produkter normalt henvender sig til. Men til en start kan det være lettest at starte med den målgruppe, du kender, og som du allerede ved, er interesseret i dine produkter.

En nem start er at starte med at begynde at udsende nyhedsbreve.

Her henvender du dig allerede til en kundegruppe, som enten allerede har købt et produkt, eller som i hvert fald har indikeret, at de kraftigt har overvejet at købe et. Her kan content marketing måske genopfriske deres interesse for dit produkt og være med til at holde dig skarp i deres erindringer.

 

Guides virker altid

Guides omkring hvordan man kan bruge dit produkt, eller guides hvor dit produkt indgår naturligt, er en nem måde at skabe content marketing på.

Det er også forholdsvist omkostningsfrit og koster kun tiden, som bliver brugt på at lave guiden.

Guides kan også være en god måde til at vise, hvordan dit produkt virker.

 

Videoer vokser for tiden

Du har sikkert hørt om videoer, der er gået viralt i hele verden gennem de sociale medier.

Videoer og andet grafisk materiale kan være enormt effektivt, hvis det er informativt, og det samtidigt er attraktivt for brugerne. Humor har også altid en god effekt, det er dog bare vigtigt, at du overholder de moralske kodeks, ellers kan det få store negative konsekvenser for din virksomhed.

Hvis du har et produkt, der kræver en del viden at anvende, kan en stor fordel også være at tilbyde webinarer, som giver kunden mulighed for at få nogle mere videnstunge oplysninger om dit produkt.

 

Fokuser på enkelte medier, og gør det fuldt ud

Hvis du sidder tilbage med en følelse af, at content marketing virker meget uoverskueligt.

Så kan et godt sted at starte være dine sociale medier. Det er ikke nok bare at oprette en konto på syv forskellige platforme, og så efter to måneder kun have lavet et enkelt opslag. Udvælg nogle enkelte kanaler, og sørg for at lægge dit fokus der. Det gælder i øvrigt generelt for alt content marketing. Hvis du har brug for flere tips, kan du læse mere på http://www.bomanconsulting.dk/content-marketing/.

Mange forbinder høj trafik på en hjemmeside med en god omsætning. Her er det vigtigt at huske, at selvom der er meget trafik på en hjemmeside, er det ikke nødvendigvis sikkert, at salget er særligt højt. Derfor er det vigtigt at få udnyttet alt trafikken til at give et godt resultat på den endelige bundlinje.

Her kan content marketing også være en stor hjælp til at få de besøgende til at lande på den rigtige side, som dermed kan give et salg.

Lignende artikler