DANA A-kassen | Pris og facts

Hvis du er selvstændig, er du kommet til den rette artikel. I det følgende kan du få et overblik over DANA A-kassen og dens mange gode fordele til dig som selvstændig.

Pris for medlemskab i DANA (vs. de øvrige)

Pristjek
FOA medlemskab koster 587 kr per måned, og her kan du se priserne på de store tværfaglige A-kasser:

Her ser du priserne på de store og billigste a-kasser, hvor der er en del penge at spare:

Gratis hos DANA for studerende

Det er godt at være studerende hos DANA, det er nemlig gratis at være medlem, så længe du er under uddannelse, og når du ikke er studerende længere, er du godt sikret med et medlemsskab hos en af a-kasserne. Læs også her om a-kasser og studerende.

Krav til medlemskab hos DANA

For at blive medlem i DANA A-kassen behøver du ikke nødvendigvis at være selvstændig i traditionel forstand. Hvis du for eksempel går og overvejer at starte din egen virksomhed op, men stadig er lønmodtager, kan du sagtens blive medlem af a-kassen.

Med medlemskabet kan du desuden få adgang til diverse netværk og kompetencer, så du kan få en optimal opstart på iværksætterdrømmen.

Du skal blot drive virksomheden som hovedbeskæftigelse i Danmark, alene eller sammen med andre og eventuelt i selskabsform. Er du direktør, er medlemskabet ligeledes en mulighed, da a-kassen også her forstår din situation, der er præget af stor kompleksitet og svære beslutninger. Derudover kan du få et medlemskab hos DANA, hvis du arbejder i din ægtefælles virksomhed, idet du hermed anses for at være selvstændig.

Nyuddannede, der drømmer om en tilværelse som selvstændig, kan endvidere blive medlem hos DANA, hvis de blot har gennemført en erhvervsmæssig uddannelse af mindst 18 måneders varighed.

Fordele ved medlemskabet

DANA A-kassen har en række fordele, som er værd at kigge nærmere på, når du skal vælge din a-kasse. Herunder får du en introduktion til nogle af de fordele, som a-kassen kan tilbyde dig.

Rådgivning og kurser

Hvis du melder dig ind i DANA A-kassen kan du se frem til en god og professionel rådgivning inden for diverse områder. En lang række af kurser, foredrag, netværksmøder og workshops står parat til dig, så du kan blive bedre til at udvikle og drive din virksomhed.

På de mange kurser og workshops, som alle er målrettet iværksættere, får du masser af relevant viden, redskaber og metoder til at gøre din virksomhed bedre.

Advokatrådgivning

Som medlem af DANAs a-kasse har du ligeledes mulighed for at få advokatrådgivning, så du kan få lettere ved at holde styr på relevante love og regler i forbindelse med styringen af din virksomhed. A-kassen har et samarbejde med fire af ADVODANS kontorer.

Disse står alle klar til at rådgive dig, så du kan få et solidt, juridisk fundament under virksomheden og dermed undgå unødvendige problemer. Derudover kan du også få hjælp til privatlivets emner såsom bolighandel og arvespørgsmål.

Sundhedsforsikring

Endnu et medlemstilbud til DANA a-kassens medlemmer drejer sig om en sundhedsforsikring hos Aon Sundhed.

Hermed kan du sikre, at både dig og dine ansatte kan få hurtig adgang til kompetente behandlinger i tilfælde af sygdom og ulykker. Sundhedsforsikringen kan samtidig dække på både arbejdet og i fritiden. Forsikringen er desuden med til at øge trivslen på arbejdspladsen, give en større medarbejdertilfredshed og anses af mange for at være et værdifuldt personalegode.

Se også fordele ved at vælge en af de gule vs. røde fagforeninger.

Pension

Selvom du som selvstændig ikke har adgang til firmaaftaler, når emnet drejer sig om pensionsordninger, kan du sagtens få en attraktiv pensionsordning som selvstændig via DANA A-kassen. A-kassen har nemlig i samarbejde med Alm. Brand skabt en pensionsordning, DANA PlusPension, som giver dig en tryghed, når du engang skal forlade arbejdsmarkedet og byde pensionsalderen velkommen. Derudover kan du med pensionsordningen også få mulighed for at tilbyde dine medarbejdere de samme fordele, som du selv vil få.

Find og læs mere om DANA A-kassens andre medlemsfordele på deres hjemmeside.

Dagpengesatser

Som medlem af DANA A-kassen får du en økonomisk støtte i form af dagpenge, så du kan overskue hverdagens regninger. Dog kan det være svært at finde rundt i alle reglerne om dagpengene.

Derfor kan du på denne side læse om de forskellige regler, som du skal have styr på i perioden, hvor du vil modtage dagpenge.

DANAs historie

A-kassen DANA blev grundlagt tilbage i 1976, idet a-kassen følte, at de selvstændige ikke havde fået det nødvendige fokus. DANA ville have, at de selvstændige fik de samme rettigheder på arbejdsmarkedet som lønmodtagerne, og dette mål har de beholdt til den dag i dag.

De selvstændiges rettigheder er nemlig stadig i fuldt fokus, så a-kassen kan tilbyde dig de rette ydelser, der vil bidrage til din virksomhed.

En a-kasse er fremragende at have som hjælpemiddel, hvis du en dag går hen og bliver arbejdsløs. A-kassen kan nemlig give dig den økonomiske sikkerhed, du får brug for, når du ikke længere kan se den faste løn på kontoen hver måned. I form af dagpenge kan a-kassen hjælpe dig med at få betalt diverse regninger, og du vil få nyt overskud til at styrke din profil og komme tilbage til arbejdsmarkedet. Dog kan det være ret så tidskrævende en opgave at finde den rigtige a-kasse, der har dine specifikke behov in mente.

Lignende artikler