Dansk Metal A-kassen | Facts og fordele

Dansk Metal a-kassen er for dig, som er ansat inden for arbejdsområder som IT, mekanik og teknik. Dermed er det en specialiseret a-kasse, som netop har fokus på vilkårene for disse typer ansatte på arbejdsmarkedet.

Fordi a-kassen er specialiseret inden for disse områder, betyder det ligeledes, at ethvert medlem vil opleve stærke muligheder for at blive efteruddannet inden for sit erhverv, få relevante jobtilbud og en god overenskomst, således at du står stærkt ved en afskedigelse.

Mere konkret dækker Dansk Metal en bred vifte af brancher:

  • Bygge og anlæg
  • Industri
  • Auto
  • IT og tele
  • Offentlig
  • Maritime
  • Guld og sølv

Disse faglige afgrænsninger betyder som sagt, at en lang række medlemsfordele er skabt med henblik på at stille de ansatte i selvsamme industrier bedst muligt både før og efter en eventuel afskedigelse.

Herunder kan du læse mere om hvordan.

Pristjek af Dansk Metal ift. de tværfaglige a-kasser

Pristjek
Dansk Metal koster 500 kr per måned, og her kan du se priserne på de store tværfaglige A-kasser:

Hvad koster et medlemskab?

Som medlem af a-kassen Dansk Metal koster et fuldtidsforsikret kontingent 500 kr. om måneden.

Som det kan ses ovenfor er det således ikke en af de billige a-kasser.

Der er ikke mulighed for deltidsforsikring. Disse penge går til finansiering af dagpenge til de ledige, som også er medlemmer. Dertil er der også et efterlønsbidrag på 502 kr. om måneden, som du kan betale, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen.

Et fagligt kontingent hos fagforeningen koster 335,50 kr. om måneden. Disse penge går til diverse aktiviteter, som tilbydes medlemmerne. Dertil er der også et afdelingskontingent, som varierer i pris, afhængigt af den afdeling du tilhører.

Denne pris varierer mellem 110 og 223 kr. om måneden. Som lærling vil et kontingent koster 150 kr. om måneden, mens elever på SU og elever i skolepraktik må betale 35 kr. om måneden.

Gratis for studerende i Dansk Metal

Er du igang med at uddanne dig til et af fagene, som dækkes af Dansk Metal, er det en god ide at tjekke mulighederne for at være med i en a-kasse med fordele for studerende. Der er mange fordele, og en af dem er naturligvis, at du er godt sikret, hvis du ender som arbejdsløs.

Medlemsfordele hos Dansk Metal

Som medlem hos Dansk Metal er du bedst sikret, hvis du er ansat eller uddannet inden for de førnævnte områder, som fagligt afgrænser a-kassen og fagforeningen. Dette betyder også, at fordelene, som medlemmerne har, typisk er skræddersyet til selvsamme målgruppe. Det indebærer stor viden på arbejdsmiljø og arbejdsskader, hvoraf du også står stærkt sikret.

Ligeledes er Dansk Metals arrangementer, jobtilbud og tilbud om efteruddannelser også inden for disse områder. Af arrangementer får du blandt andet tilbudt medlemsmøder vedrørende branchespecifikke regler, arrangementer for nyudlærte og om efterløn.

Hos Dansk Metal har du desuden også mulighed for at tjekke op på, om du får nok i løn i forhold til dine ligeværdige kolleger fra andre virksomheder.

Foreningen stiller ligeledes en jobservice til rådighed, som kan hjælpe dig med at komme hurtigere i løb samt blive rekrutteret til nye stillinger hos virksomheder i din industri.

Dansk Metal fagforening

I forbindelse med a-kassen hos Dansk Metal kan du med fordel også blive medlem af Dansk Metals fagforening.

Denne fagforening har samme faglig afgrænsning som a-kassen, og ansatte inden for IT, mekanik, elektronik og teknik vil derfor finde mange gode fordele her. Helt generelt vil du som medlem være bedre og mere sikkert stillet. Blandt andet vil du være sikret af en overenskomst via fagforeningen.

Du vil også være bedre beskyttet, når det kommer til arbejdsvilkår, arbejdsmiljø, lønforhold samt ved problemer med rollen som lønmodtager som følge af dårlig behandling eller mulige juridiske lovbrud af arbejdsgiver.

Du finder Dansk Metal’s hjemmeside her.

Lignende artikler