El-fagets a-kasse

Er du indenfor el-faget kender du formodentlig Dansk El-forbund. De præsenterer sig som værende den eneste rigtige fagforening for elektrikere, idet de dækker et bredt spektrum af fagområder inden for elfaget, ligesom de er til stede i hele landet.

Derudover har de en velfungerende a-kasse, som er den, der vil være i hovedfokus her.

Læs med her, hvis du er uddannet eller under uddannelse til at blive elektriker. Hvis du mangler den rette a-kasse eller fagforening, er det nu, du skal spidse ører – vi har nemlig samlet brugbar viden om DEF, information om priser, medlemsfordele og meget andet.

Priser for a-kasse og fagforening

11 tværfaglige a-kasser

Her kan du se priser på billige a-kasser:

DEF er både som fagforening og a-kasse et godt sted med viden og erfaringer om el-faget. Ønsker du at være medlem af a-kassen, koster det fast 153 kr. om måneden, mens det er helt gratis at være medlem for lærlinge under 30 år.

Når det kommer til fagforeningen, afhænger dit personlige kontingent af både bopæl, arbejdssted, og om du er ledig, svend eller lærling.

For fuldtidsmedlemmer fra Østjylland koster et medlemskab hos fagforeningen eksempelvis 485 kr. eksklusive klubkontingent, mens det for dem med bopæl i København koster 602 kr. eksklusive klubkontingent.

DEF’s hjemmeside finder du en komplet oversigt over lokalforeningerne og de forskellige kontingentsatser, ligesom du finder de relevante links, som du skal følge, hvis du ønsker at melde dig ind med det samme.

Medlemsfordele

DEF henvender sig til dig, som arbejder inden for el-branchen, uanset om du er under uddannelse, ledig, lønmodtager eller selvstændig. DEF har en meget bred viden inden for elektrikerfaget, og tilmed er de fleste af deres ansatte selv tidligere elektrikere.

Derfor bryster de sig af at være de helt rigtige til at varetage alle elektrikernes interesser i a-kassen.

Som medlem af DEF får du en lang række fordele ud over den primære fordel, som naturligvis er det økonomiske sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed.

Udover det får du også hjælp i forhold til lovgivningens mange – og i nogle tilfælde uoverskuelige – regler og krav, så du kommer igennem din eventuelle ledighedsperiode uden problemer, ligesom du også kan få hjælp til at læse og forstå din udbetalingsspecifikation rigtigt.

Gratis for studerende

Det er en god ide at tjekke a-kassernes tilbud for studerende. De fleste har gratis medlemsskab, og dermed er du sikret, når du som færdiguddannet har svært ved at finde et job.

Her kan du læse mere om a-kasser for studerende.

Efteruddannelse

Er du eksempelvis interesseret i løbende efteruddannelse, kan DEF også assistere og vejlede herom.

Derudover kan du som medlem få vejledning, hvis du ønsker at starte dit efterlønsbidrag, få et seniorjob eller meget andet.

Fagspecifik

DEF er en a-kasse med fingeren på pulsen, og de har en unik, bred viden om hele el-faget og dets mange facetter. Det som i høj grad adskiller DEF fra andre a-kasser, er det faktum, at a-kassen – og fagforeningen for den sags skyld – kun koncentrerer sig om det ene fag, el-faget.

På den måde er de direkte specialister i lige præcis dit fag, hvilket er unikt for selv faglige a-kasser, og det stiller medlemmerne rigtig godt.

Lignende artikler