Hvad tid åbner butikkerne i Kastrup Lufthavn?

Der er efterhånden god grund til at komme i Kastrup Lufthavn i god tid, da et stykke af skønne København befinder sig inde i selve lufthavnen efter sikkerhedskontrollen. Der er tale om mere end 120 butikker, hvor du både kan shoppe løs i nationale og internationale brands, og der er ligeledes mulighed for forplejning undervejs i form af mad og drikke fra forskellige lækre restauranter og barer.

Kastrup Lufthavn har sørget for masser af siddepladser, så der både er plads til dem, der gerne vil sidde og slappe af i fred og ro samt dem, der gerne vil spise og hygge. Siddepladserne og shopping-mulighederne er dog ikke kun en tiltænkt dem, der kommer i god tid, men lige så meget dem, der strander på grund af forsinkelser eller aflysninger.

 

Find inspiration i et væld af designerbrands og spisesteder

Uanset om du frivilligt vælger at opholde dig i lufthavnen, eller du er nødsaget til det grundet flyaflysninger eller -forsinkelser, er der gode muligheder for at få tiden til at gå. Du kan blandt andet tage et kig i Kastrups forskellige fede butikker som Massimo Dutti, Tiger of Sweden, Julie Sandlau eller WoodWood.

 

Derefter er der rig mulighed for at få en bid mad og drikke på Espresso House, Cock’s & Cows eller Mikkeller. Du må endelig ikke glemme, at mange varer er taxfree i lufthavnen, hvilket betyder, at du kan spare lidt penge på dine indkøb. På parfume og kosmetik svarer det f.eks. cirka til priser, der ligger til 20 % under citypriser.

 

Langt de fleste af butikkerne i Kastrup Lufthavn åbner klokken 06.00 og lukker klokken 22.00. Visse butikker har dog lidt andre åbningstider, og derfor bør du tjekke de enkelte butikkers åbningstider, hvis du er i tvivl.

 

Brug din kompensation i lufthavnen

Hvis du uheldigvis er strandet i Kastrup Lufthavn grundet forsinkelser eller aflysninger, er du garanteret kompensation i højere eller lavere grad. Du har altså krav på erstatning fra luftfartsselskabet, men det er ikke altid lige til at få dem, og hvis du selv har planlagt ferien på egen hånd, skal du ovenikøbet selv søge erstatningen. Det kan til tider være både kringlet og besværligt.

 

De, som køber en pakkerejse som f.eks. en charterrejse, kan ofte få det specifikke rejsebureau til at søge kompensationen på vegne af de rejsende. Er du i tvivl om, hvordan du skal søge kompensation, eller hvad du er berettiget, kan du alliere dig med denne guide om flypenge, hvor det gennemgås, hvordan du nemt og effektivt søger kompensation for forsinkelser eller aflysninger.

 

Der findes forskellige kompensationer, og det er individuelt, hvad man får, da det afhænger af en række faktorer som f.eks. pris på flybilletter. Hvis dit fly er blevet forsinket, bliver du ofte tilbudt x antal kroner, som du kan benytte i lufthavnens butikker, restauranter og barer. Så du skal endelig sørge for at søge om erstatning, da du som minimum har krav på et gavekort eller en udbetaling, der kan bruges i lufthavnen, mens du venter.

Lignende artikler