Hvor gamle er vinduerne? 5 tips til at tjekke en erhvervsejendom

5 tips til at tjekke en erhvervsejendom

Når du skal finde en ny ejendom til din virksomhed, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Tager du den første og den bedste ejendom, kan det blive en dyr affære på længere sigt, hvis der er visse ting, der kan blive dyrt at få udbedret.

Du får her fem tips til, hvordan du tjekker en erhvervsejendom.

 

Hvordan er tagkonstruktionen?

Når du skal ud at tjekke en potentiel erhvervsejendom, er det en god idé at få inspiceret taget og konstruktionen. Det er noget, der skal være styr på. Hvis der er behov for nyt tag, er det rart at vide. På den måde kan du nemlig nemmere tage højde for det i budgettet.

 

Bliver du overrasket, efter du har flyttet din virksomhed ind i den nye erhvervsejendom, kan det blive dyrt at få skiftet taget.

 

Hvor gamle er vinduerne?

Vinduerne hænger på mange måder sammen med taget. Det er derfor vigtigt, at du også får vurderet, hvor gamle de er, og om der eventuelt skal udskiftes nogle vinduer. Når du skal have pudset vinduer, kan du eller en vinduespudser hurtigt få et indblik i, om der er behov for nye vinduer.

 

Det er selvfølgelig ærgerligt at finde ud af, at vinduerne ikke er, som de skal være, i forbindelse med en vinduespudsning. Det er derfor en fordel at tjekke vinduernes alder og stand, inden du vælger en erhvervsejendom.

 

Er der aircondition eller andre ventilationsanlæg?

Når du skal se en erhvervsejendom, kan det være en god idé at undersøge, om der er aircondition eller en anden form for ventilationsanlæg. Det kan nemlig give et bedre arbejdsmiljø for dine medarbejdere.

 

Er der aircondition eller et ventilationsanlæg, skal du tjekke op på, hvilken stand det har. Er det i dårlig stand, kan det være nærmest ubrugeligt at udnytte i erhvervsejendommen. Gå derfor efter erhvervsejendomme, hvor det rent faktisk virker.

 

Hvor godt er bygningen isoleret?

Når du skal vurdere en erhvervsbygning, skal du også undersøge, hvordan bygningen er isoleret. Isoleringen kan nemlig gøre en stor forskel for varmeforbruget i erhvervsejendommen. Er bygningen dårligt isoleret, kan det give en enorm varmeregning. Og det er du sikkert ikke interesseret i.

 

Hav derfor et minimumskrav til, hvilken energiklasse erhvervsejendommen skal have, og hold dig til dette minimumskrav.

 

Hvordan er bygningen vedligeholdt indenfor?

Når du er ude at se på en erhvervsejendom, vil du sikkert også få indblik i, hvordan det indvendige er holdt. Vedligeholdelsen af det indvendige er vigtig, når du skal have en ny erhvervsejendom.

 

Er der ikke foretaget den store vedligeholdelse, vil der være meget, du skal udbedre, inden din virksomhed overhovedet kan flytte ind. Der vil selvfølgelig være en udgift, du skal forholde dig til. Du skal dog også tænke på, at der vil være en periode, hvor du står med en erhvervsejendom, som du egentlig ikke kan bruge.

 

Det kan betyde, at du skal finde noget midlertidigt til dine medarbejdere, hvilket også kan løbe op i en betydelig udgift. Det er derfor vigtigt, at du finder en erhvervsejendom i den stand, der passer til din situation.

 

Planlæg budget

Når du først opdager de forskellige ting der skal ordnes i bygningen, kan du begynde at planlægge dit budget. Her er det en fordel at få forskellige tilbud fra forskellige udbydere. Med så mange opgaver kan man i sidste ende spare en masse penge hvis man tager sin tid. Du kan med fordel bruge colego.dk hvor du kan beskrive din opgave og få sendt flere tilbud fra lokale håndværkere, elektrikere og malere. Du kan endda få tilbud på ejendomsservice.

 

Kilde.

Lignende artikler