Hvordan er det at være skuespiller? Svar fra 4 professionelle

Har du nogen gange tænkt over, hvordan det mon er at være skuespiller? Det er et godt spørgsmål, der sikkert kan rejse mange forskellige svar.

I dette indlæg prøver vi at svare på, hvordan det er at være skuespiller med svar fra fire forskellige, kendte skuespillere.

Tom Hanks

Tom Hanks er en af de mere velkendte skuespillere. Vi kender ham blandt andet fra Cast Away, hvor han styrter ned med et fly og ender på en øde ø. Her følger man, hvordan han overlever på øen, og hvordan han med tiden bliver mere og mere ensom og starter et venskab med volleybolden, Wilson.

 

Du kan også have set ham i Da Vinci Mysteriet, hvor han skal opklare mordet på en museumsdirektør, som er en af hans venner. I filmen skal han tyde flere signaler og symboler for at komme videre i efterforskningen, hvor han også pludselig selv bliver hovedmistænkt.

 

Dette er blot et lille udpluk af de mange forskellige film, som Tom Hanks har været med i. Det er for at signalere, at Tom Hanks om nogen må vide, hvordan det er at være skuespiller efter 40 år i faget.

 

I 2016 udtalte Tom Hanks: ”Alt, du gør som en skuespiller, ender med at tage dig et andet sted hen. Alle de følelser, du skal gå igennem, om det er at elske en pige eller grine afsindigt af noget sjovt. Alt, hvad jeg nogensinde har gjort i en film, kræver, at det kommer til en slags følelsesmæssig virkelighed, der strider mod den faktiske indstilling, du er i.”

 

Matt Damon

Matt Damon er også en yderst velkendt skuespiller på det store lærred. Mange kender især Matt Damon fra flere af The Bourne-filmene. Han spiller nemlig hovedrollen i de tre første film: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy og The Bourne Ultimatum. Igen er dette blot et udpluk af de mange film, hvor Matt Damon har spillet med.

 

I 2013 udtalte Matt Damon: ”Det er ikke, at du ændrer dig [når du bliver en skuespiller], som er det, du hører konstant – “Åh, du har ændret dig.” Det er, at du vågner op en morgen, og du ved intellektuelt, at intet er anderledes i verden. De store ting er alle de samme. […] Det er bare verdens forhold til dig, der er helt anderledes, og det er en meget mærkelig ting, for din verden er helt anderledes, men verden er nøjagtig den samme. Så det tager lidt tid at vænne sig til.”

 

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence er efterhånden også en velkendt skuespiller, der for alvor er kommet frem de seneste år. Du kender hende blandt andet fra The Hunger Games-filmene.

 

I 2013 udtalte Jennifer Lawrence: ”Ikke for at lyde uhøflig, men [skuespil] er dumt … Alle siger, ‘Hvordan kan du blive ved med at være nede på jorden?’ Og jeg siger, ‘Hvorfor vil jeg nogensinde blive kæphøj? Jeg redder ikke nogens liv. Der er læger, der redder liv, og brandmænd, der løber ind i brændende bygninger. Jeg laver film. Det er dumt.

 

Vibeke Hastrup

Vi vælger lige at inkludere en dansker også. Vibeke Hastrup er både kendt fra film og teater. Derudover har hun lagt stemmer til en hel del Disney-film. Hun har derfor også flere års erfaring inden for skuespillerfaget.

 

Vibeke Hastrup har udtalt: ”Jeg elsker at blive udfordret med karakterer, der ikke ligger lige til højrebenet. At træde ind i et andet menneskes liv og krop og derfra formidle en historie er for mig det essentielle ved at være skuespiller. En tankes krusning, en læbes glød, et hjertes stille råb, en skæbne på godt og ondt.”

Kide: Cosmopolitan

Lignende artikler