Hvornår er det bedst at sælge sommerhus ift. sæson og priser?

Skal du sælge dit sommerhus? Vil du gerne have mest muligt for det? Så kan det være en idé at overveje, hvornår du skal sælge. Det kigger vi nærmere på her.

Sikr dig, at huset er i absolut bedste stand

Inden du skal sælge dit sommerhus, er det fornuftigt at sikre dig, at det er i absolut bedste stand. På den måde bliver det nemmere at sælge sommerhuset for en god pris. Selvom det kan virke mærkeligt at begynde at renovere på sommerhuset, lige inden du skal sælge det, vil det ofte være en god idé rent økonomisk.

 

Er der meget, der skal laves på dit sommerhus, kan det være en fordel at have et entreprenørfirma ind over. På den måde er der nogle, der holder styr på alle de mange ender, der skal nå sammen. Det er også en fordel, hvis du ikke bor i nærheden af dit sommerhus, og du derfor ikke har gode muligheder for at følge med i renoveringen.

 

Sælg umiddelbart inden sommerhussæsonen starter

Det er naturligvis svært at sige, hvornår det er bedst at sælge sommerhus ift. sæson. Om du hurtigt får solgt dit sommerhus eller ej, afhænger nemlig af mange forskellige faktorer. Det gælder imidlertid, at det typisk vil være fordelagtigt at sælge sommerhuset lige inden sommersæsonen for alvor starter.

 

Om vinteren er der ikke mange, der tænker i retningen af at købe sommerhus. Når foråret er over os, og man begynder at kunne se sommerferien for sig, er der mange flere, der får lyst til at tage i sommerhus. Derfor er det i hvert fald et godt bud, at du skal forsøge at sælge dit sommerhus omkring forårsmånederne.

 

Der er naturligvis ingen garanti for, at det sikrer et godt og hurtigt salg, men der er visse ting, der peger i retningen af det. Vil du være helt sikker på, at du får solgt dit sommerhus hurtigt og til en god pris, kan du med fordel kontakte nogle, der er eksperter i sommerhussalg, og få dem til at hjælpe.

 

Vurder den generelle økonomiske situation

Er landet inde i en hård økonomisk periode, er det svært at sælge. Har folk ikke særlig mange penge mellem hænderne, farer de ikke ud og køber fast ejendom. I særdeleshed køber de ikke sommerhuse og andre fritidshuse. Derfor kan det være svært for dig at sælge i en tid, der er præget af lavkonjunktur.

 

Du skal således forsøge at vurdere den økonomiske situation i landet, hvis du vil have et godt og hurtigt salg igennem. Har du mulighed for at beholde sommerhuset, indtil økonomien er lidt bedre, vil det som regel være en fordel for dig. Det gælder således om at have is i maven og vente på det helt rette tidspunkt. Det er, når folk har flere penge at gøre godt med, for da er de mere tilbøjelige til at investere i et fritidshus som et sommerhus.

Kilder: mikkelsentoftlund.dk, legaards.dk.

Lignende artikler