IT-sikkerhed – Gode tips til mindre virksomheder

Moderne teknologi og IT er fantastisk på rigtig mange områder. Det er dog vigtigt, at man som erhvervsdrivende ikke undervurderer de risici, der følger med en digitaliseret hverdag. Derfor får du her fem tips til at opretholde et højt sikkerhedsniveau i din virksomhed.

Sørg for, at medarbejderne bidrager til sikkerheden

Helt basale ting som at have stærke kodeord er væsentlige, når man snakker IT-sikkerhed.

Sørg derfor for, at dine medarbejdere gør deres for at opretholde sikkerheden ved for eksempel at skifte kodeord nogle gange årligt og sørge for at have stærke koder og gerne forskellige koder til forskellige ting.

Ligeledes skal der selvfølgelig være nogle regler for færdsel på nettet, som alle ansatte bør overholde.

Det kan mindske risikoen for at få virus, og at udefrakommende kan stjæle følsomme data fra din virksomhed.

Lav regelmæssige backups

Det er rådet, der aldrig går af mode. Sørg for at lave backups af dit arbejde, så du altid har det ”i skyen”. Hvis computeren bryder sammen, er der ikke noget mere ærgerligt end at se alt sit hårde arbejde og uvurderlige data forsvinde, så sørg derfor for regelmæssigt at lave backups og sikkerhedskopiere dine data.

Du kan for eksempel vælge at bruge Onlime Backup til dine backups, hvorved du aldrig mister noget – uanset hvad der måtte ske med din computer. De er et særlig godt valg, fordi deres data ligger i Norge, som er udenfor både EU og Amerikansk overvågning.

Brug ”rene maskiner”

Dette begreb dækker over, at dit elektroniske udstyr skal være i orden og være sikkert.

Sørg derfor altid for at have de seneste sikkerhedsopdateringer installeret og jævnligt at tjekke for virus. Desuden skal computere være up-to-date og kunne håndtere de opgaver og den mængde data, de nu måtte blive udsat for. Installer en firewall, så ikke-ansatte ikke kan få adgang til jeres informationer, og sørg ligeledes for, at medarbejdere, der arbejder hjemmefra, har en firewall installeret.

Ved at tage dine forbehold i forhold til sikkerheden på elektronikken er der mindre risiko for at få stjålet oplysninger eller infiltreret jeres systemer.

Sørg for, at dit WiFi er hemmeligt

Når du installerer internet i dit firma, skal du være opmærksom på at få det sat korrekt op. Du ønsker ikke, at udefrakommende skal kunne hoppe på dit netværk, og derfor skal det være hemmeligt og sikret.

Brug individuelle koder til de ansatte, så der er styr på, hvem der er på nettet. På den måde er der ingen risiko for, at uvedkommende får adgang til jeres netværk og dermed kan slippe ind i jeres system og tilegne sig diverse oplysninger.

Læs mere her om sikkerhed omkring trådløse netværk.

 

Brug dobbeltkoder for øget sikkerhed

Har I at gøre med ekstra følsomme oplysninger, kan man overveje at bruge dobbelt autentifikation for at højne sikkerheden.

Ved denne metode skal de ansatte ikke blot bruge et kodeord, men også en anden autentifikationsmetode, som kan variere.

På den måde sikrer du dig, at det udelukkende er dine ansatte, der har adgang til jeres data og systemer, og at ingen udefrakommende kan slippe igennem kontrollen. Det er enkelt og effektivt, og det kan være altafgørende for sikkerheden.

Lignende artikler