5 gaveideer til ansatte: fra workshops til forældregaver

Julen står for døren. Og med det følger der for enhver manager eller leder et ansvar.

Der skal nemlig findes på julegaver til dine ansatte, som med al sandsynlighed forventer en lille ting. Men hvad ønsker de sig? Det er jo ikke fordi, at man kan rende rundt og spørge hver enkelt ansat.

Så der må da være nogle gaver, som man altid kan give hele banden, uden at gaven havner bagerst i deres skabe? Og det er der også.

Her får du nemlig 5 julegaveideer, som dine ansatte rent faktisk vil sætte pris.

Forskellige gavekort til forskellige ansatte

En af de evige klassikere, som mange altid vender tilbage til før eller siden, er gavekortet. Det er ikke tilfældigt, at gavekort udstedes stort set alle steder, for det er ganske enkelt bare en god gave – især når du skal give til mange mennesker. Spørgsmålet er så, hvad gavekortet skal gå til.

Et godt tip kunne være at differentiere dine gavekort, så de passer til den enkelt ansatte. Det kunne eksempelvis være en hjemmeside som Pixizoo, hvor man finder et univers af børne- og babyudstyr.

Perfekt til de ansatte med børn i hjemmet. Vær dog opmærksom på, at der kan være visse skattemæssige perspektiver ved at give gavekort.

Giv et workshop-gavekort

Som manager eller leder kan det også give mening at give en anden form for gavekort. Nemlig et gavekort, hvor man giver en oplevelse. Her er der nemlig også stor sandsynlighed for, at dine ansatte finder noget, som passer dem.

Når man giver et gavekort, som dækker over mange forskellige oplevelser, så kan man nemlig selv vælge, om det skal være et spaophold, noget lidt mere eventyrligt eller måske et sushi-kursus for begyndere.

Giv en fælles ting til kontoret

Du kunne også vælge at anskue gaveidéen lidt anderledes, end mange andre måske gør. Er der noget på kontoret eller på arbejdspladsen, som alle har gået og sukket efter?

Eller har du bare lyst til at forkæle arbejdspladsen lidt ekstra, fordi der er blevet arbejdet ekstra hårdt den seneste tid?

Så kunne det jo også være, at der bør investeres i en særlig ting, som kan benyttes af alle. Hvad det kunne være, kommer dog an på arbejdspladsen.

Måske et bordfodboldbord, en rigtig lækker kaffemaskine eller måske et nyt konferencelokale? Mulighederne er faktisk mange.

En fælles middag

Lidt i stil med det ovenstående julegavetip kunne det også tænkes, at en fælles middag eller et fællesarrangement for kontoret/afdelingen/virksomheden kunne være en god idé at give.

Rigtig ofte er det jo således, at det er nemmere at nævne ting, som de ansatte sikkert ikke gider at have, end det er at finde ting, som de med sikkerhed ønsker sig. Så hold det enkelt?

Giv dem noget, eksempelvis en tur på restaurant, som oven i hatten ryster jer endnu bedre sammen.

Chokolade og vin er også lækkert

Sidste punkt handler mest af alt om at holde det simpelt. Som sagt er det nemmere at finde ting, som dine ansatte sikkert ikke vil have.

Det problem undgår du ved at holde det simpelt og give dem lækkert chokolade og en god vin. Det er de færreste, der kan se sig skuffede over det.

Lignende artikler