Ledernes A-kasse | Fordele og facts

A-kassen Lederne henvender sig som navnet antyder til til chefer, ledere og ansatte med ansvar som fx. projektansvarlige, Key Account Managers eller tekniske rådgivere.

Ledernes a-kasse optager alle medlemmer uanset job eller uddannelse. Det er den største fagorganisation og a-kasse i Danmark for ledere. Man kan søge et medlemskab, hvis man arbejder som enten leder, betroet medarbejder, selvstændig eller funktionær.

Disse stillinger er fordelt ud over meget varierende brancher og industrier, men alligevel er der meget viden at hente, hvis man kommer i et fællesskab med andre ledere. Medlemsfordelene og det netværk, som man får adgang til, er nemlig oplagt for personer med disse stillinger. Bliv klogere på dette længere nede på siden.

Hvis du har en lignende titel på dig, bør du i det følgende læse mere om denne a-kasses fordele, pris samt andre vigtige informationer.

Ledernes A-kasses priser (ift. øvrige a-kasser)

Her kan du se den månedlige ydelse sammenlignet med de øvrige større a-kasser:

Se alle priser og fordele om de danske a-kasser.

Priser hos Ledernes a-kasse

Hos Ledernes a-kasse kan du få adgang til både fagorganisationen og a-kassen, eller til fagorganisationen, a-kassen samt et efterlønsbidrag. Afhængigt af hvad dit behov er til dit medlemskab, vil prisen variere.

De forskellige medlemspriser kan du læse mere om herunder.

>> Se også priserne direkte på Ledernes hjemmeside.

Et medlemskab til udelukkende Ledernes a-kasse koster 459 kr. om måneden. Med dette medlemskab får du adgang til dagpenge ved afskedigelse, du får karriererådgivning, og du får hjælp til jobsøgning. Alle tre områder er skræddersyet til dig som leder.

Et medlemskab til organisationen koster 173 kr. om måneden. Som medlem af Ledernes organisation får du blandt andet adgang til juridisk hjælp, ledernetværk og rådgivning.

Vil du være medlem af både a-kassen og lederorganisationen koster kontingentet 524 kr. om måneden. Med dette medlemskab får du adgang til fordelen som både medlem af a-kassen og organisationsmedlem.

Er du i forvejen medlem af en anden organisation, så kan du med fordel besøge Ledernes hovedorganisation på deres hjemmeside. Her kan du med lethed beregne din besparelse årligt, hvis du skifter fra én organisation og over til Ledernes a-kasse og organisation.

Gratis for studerende

Det er gratis som studerende at være medlem hos Lederne. Gå ind her og få dit gratis medlemsskab. Det er en rigtig fin måde at starte ud på, at få et gratis medlemsskab, og dermed står du rigtig stærkt, hvis du starter uden job når du er færdig på studierne.

A-kassen til ledere og chefer

Hvis du som sagt er chef eller leder, er A-kassen Lederne et oplagt valg, idet denne a-kasse, som navnet antyder, har et stort fokus på ledere, kommende ledere samt betroede medarbejdere.

A-kassen har en stor viden inden for sit fag og henvender sig derfor til en stor del af Danmarks ledere eller kommende ledere. A-kassen Lederne har et godt kendskab til chefer og lederes arbejdsmarked, så du derfor kan få den rette hjælp til at udvikle og forbedre dine egenskaber.

For at få et medlemskab til denne a-kasse, skal du være funktionæransat og arbejde som leder eller betroet medarbejder. Det er ikke noget krav, at du har personaleansvar, men du skal have ansvar eller dispositionsret, der forpligter i virksomheden.

Du kan blive medlem, hvis du er chef eller leder med eller uden personaleansvar såsom direktør, afdelingschef, butikschef eller teamleder. Du kan også blive medlem af a-kassen, hvis du er en betroet medarbejder ansat med særlig dispositionsret/ansvar.

Fordelene ved medlemskabet

Som medlem af Ledernes A-kasse, vil du få adgang til en række medlemsfordele, som du med garanti vil sætte stor pris på, hvis arbejdsløsheden skulle ramme dig en dag. Herunder får du oplyst en række af de fordele, som virksomheden kan tilbyde dig.

Medlemsfordelene som medlem af både Ledernes Hovedorganisation og Ledernes a-kassen er skræddersyet til dig med en lederstilling eller funktionærstilling på arbejdet, og for dig der er selvstændig. Især er der fokus på at have adgang til personlig og professionel rådgivning, som du aktivt vil kunne bruge i dit erhverv. Med andre ord går Ledernes a-kasse efter, at det skal kunne betale sig at være medlem. Dette afføder et fokus på stress og trivsel, lønforhandling, lederrådgivning samt at styrke egen karriere. Dette er blot nogle af de elementer i din hverdag som leder, du kan få sparring til.

Dette indebærer desuden professionel hjælp, når du skal tilbage på arbejdsmarkedet samt sparringssamtaler, workshops og webinarer, som har samme formål.

Mere konkret kan du få hjælp med juraen gennem et hold af advokater, som giver dig 24-timers svargaranti, juridisk hjælp ved fyring samt mulighed for gennemgang af en ny kontrakt. Du kan få rådgivning om lederstillingen gennem gratis sparring med professionelle, personlig rådgivning og gennem et stort netværk af eksperter, der sidder med typiske udfordringer for lederen.

Her dykker vi lidt ned i de enkelte fordele:

En billig a-kasse med det rette fokus (prisen!)

Hvis du ikke ønsker at tømme pungen for at blive medlem af en a-kasse, kan du med et medlemskab hos A-kassen Lederne blive positivt overrasket.

Som medlem af A-kassen Lederne skal du som sagt kun betale 451 kr. pr. måned. Hvis du samtidig ønsker at blive medlem af a-kassens fagorganisation, Lederne, kan du blive dette for 65 kr. ekstra pr. måned.

A-kassen brøster sig desuden af at være blandt Danmarks bedste a-kasser til at få ledige medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet, og med sit fokus på ledelse er der god grund til at vælge a-kassen, hvis du har med dette at gøre i hverdagen.

Lønsikring

Når du har et medlemskab hos A-kassen Lederne kan du ligeledes få mulighed for at tegne en lønsikring.

Hermed har du ekstra penge om måneden til at dække alle dine faste udgifter, hvis dagpengene ikke rækker langt nok. A-kassens lønsikring er både en af de bedste og billigste på markedet, og du vil selv få mulighed for at sammensætte din lønsikring, så den kommer til at passe til netop dine behov. Dermed kan du selv bestemme, hvor meget du vil have udbetalt, så længe beløbet ikke overstiger 90 % af din løn.

Du kan få A-kassen Ledernes tillægsforsikring fra 35 kr. om måneden.

Privatforsikringer

Udover lønsikringen kan du også få privatforsikringer som medlem af A-kassen Lederne. Privatforsikringerne er skabt i samarbejde med forsikringsselskabet Gjensidige, og a-kassen har sine egne rådgivere på området, som står klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige kombination af dækning og pris på forskellige forsikringer.

Du kan få en række særlige rabatter og fordele ved at bestille forsikringer igennem a-kassen, og du har mulighed for at få yderligere 10 % rabat, hvis du samler dine forsikringer hos a-kassen.

Helbredssikring

Hvis du før har savnet en hurtigere behandling under et sygdomsforløb, kunne det være fordelagtigt at tilmelde dig Ledernes Helbredssikring.

Denne forsikring er et supplement til den offentlige sygesikring, og den træder til, hvis du på et tidspunkt får behov for ekstra hjælp til en hurtig behandling ved sygdom eller efter en ulykke.

God hjælp og rådgivning

Udover de lovpligtige ydelser, tilbyder A-kassen Lederne dig endvidere en række fordele i form af rådgivning, sparring, uddannelser og kurser, der alt sammen har fokus på dig og en nemmere vej tilbage på arbejdsmarkedet.

På de udbudte kurser kan du ligeledes forbedre dine lederkompetencer, så du bliver en stærkere leder eller chef, når arbejdsmarkedet atter byder dig velkommen. Derudover tilbyder a-kassen dig en hurtig og professionel hjælp med juridiske sager såsom kontrakt- eller lønforhandlinger, og gennem a-kassens LederNetværk kan du få styrket dit professionelle netværk.

Arbejdsløsheden kan ramme alle – også chefer og ledere for store og succesrige virksomheder. Så hvis du er chef eller leder i en vigtig afdeling i virksomheden, er der ingen tid at spilde angående medlemskab af en a-kasse.

En a-kasse giver dig den økonomiske støtte, som du har brug for, når den ledige periode desværre er ankommet. Som medlem af en a-kasse kan du få udbetalt vigtige dagpenge, få gode råd og vejledning angående din kommende jobsøgning samt andre gode services, som du vil sætte stor pris på, hvis du bliver arbejdsløs en dag.

Efterløn

Som medlem af A-kassen Lederne har du desuden mulighed for at få efterløn. Når du skal tjekke, om du kan få efterløn, skal du undersøge betingelserne for at få efterløn. Du skal blandt andet have betalt efterlønsbidrag til a-kassen i tilstrækkelig lang tid, hvilket som hovedregel er 30 år. Se om du kan få udbetalt efterløn på denne side.

Ved at have et medlemskab hos A-kassen Lederne er du naturligvis sikret dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Dog er der en række regler, som du skal have styr på i den periode, hvor du modtager dagpengene.

For eksempel skal du være tilmeldt jobcentret samt oprette et CV på jobnet, lige så snart du har meldt dig ledig. A-kassen skal hermed godkende dit CV inden for to uger under en CV- og vejledningssamtale, som a-kassen indkalder dig til.

Derudover er det blandt andet nødvendigt at tjekke jobopslag mindst én gang om ugen, booke jobsamtaler på jobcentret og komme til alle de samtaler, som a-kassen og jobcentret indkalder dig til.

Lignende artikler