Min A-kasse præsentation – fordele og priser

Det kan det være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken a-kasse du skal blive medlem af. I det følgende kommer en introduktion til Min A-kasse, som er en af de mest populære a-kasser i Danmark.

De er bl.a populære primært fordi de er en af de billigste a-kasser i Danmark.

Min A-kasse’s priser sammenlignet med andre a-kasser

Gratis for studerende

Min a-kasse medlemsskabet er gratis for dig som er studerende. Gå ind her og få dit gratis medlemsskab.

Det betyder, at du kan få en rigtig fin start på dit arbejdsliv, også selvom du skulle starte med at være arbejdssøgende i et stykke tid, som det sker for mange nyuddannede. Studerende som netop er færdige, har nemlig ikke den erfaring som mange arbejdspladser leder efter.

Fordele ved medlemskabet

Det er selvfølgelig vigtigt at tage et kig på de enkelte fordele, som Danmarks mange a-kasser tilbyder.

Herunder nævnes en række af de forskellige fordele, som Min A-kasse har at tilbyde:

Gratis medlemskab for studerende og gode services

Som studerende er der tit ikke råd til en lang række dyre medlemskaber. Derfor er det en kæmpe fordel, at Min A-kasse tilbyder et gratis medlemskab for dig som studerende. Du kan få et gratis medlemskab som studerende, hvis du er under 30 år og er i gang med en erhvervsmæssig uddannelse, som varer mindst 18 måneder.

Er du over 30 år, kan du desuden få et gratis medlemskab, hvis du blandt andet er voksenlærling, og hvis din indkomst ikke overstiger elevlønnen eller den højeste dagpengesats. Husk at melde dig ind i a-kassen et år, inden du er færdig med dit studie. Min A-kasse er i øvrigt en af de digitale a-kasser.

Hermed har du mulighed for at få dagpenge udbetalt efter en måned som ledig.

Hvis du melder dig ind, imens der stadig er over et år tilbage af dit studie, kan du ligeledes være så heldig at få udbetalt dagpenge fra dagen efter din sidste eksamen.

Som medlem af Min A-kasse får du ligeledes tilbudt en række services som hjælp med CV’et, hjælp med motiverede ansøgninger samt mulighed for efteruddannelse.

Derudover kan du få en god og professionel vejledning, når du skal søge nyt job eller lave et karriereskifte.

Tilvalgsordninger

Min A-kasse har desuden indgået et samarbejde med Alka, hvilket gør, at du som medlem kan få lønsikring.

Dette er en stor fordel, hvis du ikke mener, at du kan klare dig økonomisk blot på dagpenge. Lønsikringen giver dig op mod 80 % af din tidligere løn inklusive dagpengene.

For at kunne tegne lønsikringen skal du endvidere være i arbejde mindst 16 timer ugentligt, være ansat som lønmodtager i en dansk virksomhed, være mellem 18 og 60 år samt have en løn på over 23.500 kr., for at tegningen af lønsikringen kan betale sig.

Medlemskab af fagforening

Når du er medlem af Min A-kasse, har du ligeledes muligheden for at blive medlem af en fagforening.

Min A-kasse har et tæt samarbejde med blandt andet Business Danmark, PROSA, Flyvevåbnets Konstabelforening og Søfartens Ledere. Disse samarbejder gør, at Min A-kasse har et godt kendskab til en lang række brancher, så du er sikret den bedste rådgivning.

Pris og afdelinger i hele Danmark

Som medlem af Min A-kasse skal du betale et månedligt kontingent på 464 kr. pr. måned. Min A-kasse har kontorer rundt omkring i Danmark, blandt andet i Aalborg, Fredericia og København.

Hermed bliver du som medlem sikret i, at a-kassen tager hensyn til aktuelle arbejdsmarkedsforhold i netop dit område, så du får den bedst mulige vejledning.

Supplerende dagpenge

Som medlem af Min A-kasse har du naturligvis også mulighed for at søge om supplerende dagpenge, hvis du får et deltidsarbejde.

Hermed kan du supplere din løn med dagpenge i de uger, hvor du har mindre end 37 timer.

Min A-kasse kan supplere med op til cirka 160 timer på en måned, men husk i denne sammenhæng at være opmærksom på mindsteudbetalingsreglen. Læs mere om a-kasse reglerne her

Historie og fokus

Min A-kasse har en lang historie bag sig og blev statsanerkendt helt tilbage i 1914, hvilket gør a-kassen til en af Danmarks ældste a-kasser. A-kassen hed oprindeligt STA, som stod for Statstjenestemændenes og Telefonstandens A-kasse. I 2010 valgte STA dog at fusionere med PROSA og Merkonomernes A-kasse, hvilket gjorde, at a-kassen skiftede navn til Min A-kasse.

STA henvendte sig primært til statstjenestemænd, men grundet fusionen ændrede a-kassen sin status til tværfaglig.

Derfor kan alle i dag blive medlem af Min A-kasse uanset job og uddannelse, og om de er selvstændige eller lønmodtagere.

Min A-kasse har en høj medlemstilfredshed og har flere gange vundet prisen som årets bedste a-kasse. A-kassen har omkring 97.000 medlemmer, og den kan tilbyde dig en enkel service, men med alt hvad du har behov for.

Dagpenge

Hvis du pludselig bliver ledig i en periode, har du mulighed for at få udbetalt dagpenge fra a-kassen. Dog gælder nogle regler omkring dagpengeberettigelsen. Først og fremmest skal du være ledig. Derudover skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år, opfylde et indkomst- eller beskæftigelseskrav, stå til rådighed for arbejdsmarkedet, tjekke dine jobopslag regelmæssigt og kunne påtage dig et 37 timers arbejde om ugen ved fuldtidsforsikring eller 30 timer om ugen ved deltidsforsikring.

Husk desuden, at du som hovedregel kan få udbetalt dagpenge i to år inden for en referenceperiode på tre år, som er det tidsrum, hvor du kan få udbetalt dagpenge eller andre ydelser.

Lignende artikler