Sådan får du mest ud af dine kvadratmeter i erhvervslokalerne

En god arbejdsplads kræver god plads. Det gælder både i overført betydning, hvor det handler om at have plads til at udvikle sig som person og udvikle sine kompetencer, men det gælder også rent fysisk, hvor det er vigtigt at have plads til at arbejde. At have god plads er ikke altid ensbetydende med at råde over hundredvis af kvadratmeter.

Ofte handler det bare om at tænke kreativt.

I følgende guide vil du få nogle tips til at udnytte pladsen bedst muligt i dit firmas erhvervslokaler.

Anvend stabelstole

Det er ikke altid, at der er penge til både en stor konferencesal, en kantine og adskillige små mødelokaler. Oftest vil man slå nogle af disse rum sammen. Kantinen kan fx forvandles til et konferencelokale bare ved hjælp af en masse stole og en projektor.

Det kan både være en tidsmæssig og økonomisk fordel at slå lokaler sammen på denne måde. Bare sørg for at købe nogle stole, der er nemme at stille frem, fjerne igen og opbevare. Hos bl.a. Zederkof.dk, hvor ovenstående foto er lånt, finder du et udvalg, der bl.a. dækker over de klassiske og stilfulde sorte stole samt de mere moderne i farverne blå og rød. Du kan besøge deres hjemmeside ved at klikke her.

Køb møbler med hjul

Det handler om at lave en funktionel arbejdsplads, hvis der skal være plads til det hele, uden at det føles småt. En god ide er at få ting med hjul under, så de kan flyttes ind i rummet, hvor de skal bruges, og derefter fjernes igen. Et godt eksempel er en tavle eller et whiteboard på hjul.

Det skal nemlig ikke bruges altid, så der er ingen grund til, at det altid står og fylder i et af lokalerne. Det kan eventuelt gemmes væk og så blot trækkes frem, når der er brug for det.

Brug væggen til at få mere plads

Det lyder måske lidt som en kliché, men når det handler om at udnytte rummet til det yderste, så gælder det virkelig om at se mulighederne frem for begrænsningerne, især hvis rummet i forvejen er lille.

Er rummet allerede fyldt op, og er der ikke plads til en stumtjener, så sæt en knagerække op på væggen, så der ikke står en stumtjener og fylder i rummet. Hober papirbunken sig op på dit i forvejen smalle skrivebord, så hæng en avisholder op på væggen, så der kommer mere plads på skrivebordet igen. Du kan altid benytte dig af rummets vertikale plads ved fx at hænge ting op på væggen, i stedet for at alt skal være på gulvet.

Der findes mange råd, når det kommer til at få lidt ekstra plads i virksomheden, og ovenstående kunne være en mulighed.

Lignende artikler