Tips til at indrette arbejdsværelse i privaten

Der er rigtig mange ting, der skal overvejes, når det kommer til indretning. Mange har en klar ide om, hvordan de ønsker indretningen af deres stue, køkken og soveværelser. Der er dog ikke mange, der har en klar ide om, hvordan et arbejdsværelse skal indrettes.

Arbejdsværelset ses måske af mange som et rum, der ikke er specielt vigtigt – måske fordi det typisk kun bruges, når der er brug for fordybelse i arbejde eller andre projekter.

Hvis man bruger arbejdsværelset en del, er det dog naturligvis vigtigt, at det er et rum, der er rart at være i – og her spiller indretningen af rummet en kæmpe rolle.

Det er indretningen, der bestemmer, hvordan et rum er at opholde sig i. Herunder kan du få nogle ideer til, hvordan du kan indrette dit arbejdsværelse, så det bliver et dejligt rum, men også så det bliver et rum, hvori du kan koncentrere dig om det, der er væsentligt – nemlig arbejdet.

Start med at finde ud af, hvor rummet skal være

Det lyder som en selvfølge, og det er det selvsagt også. Inden du kan gå i gang med indretningen, skal du naturligvis finde ud af, hvor arbejdsværelset skal placeres. I forbindelse med det er der nogle forskellige ting, du bør overveje.

Du bør eksempelvis overveje, om du ønsker et rum, hvori der er helt ro, eller om du ønsker et rum, hvor der er plads til liv og hygge.

Hvis du ønsker et helt roligt arbejdsværelse, hvor der ikke er plads til forstyrrelser, er det en god ide at indrette arbejdsværelset i et separat rum, hvor der er mulighed for at lukke døren. Hvis du derimod ønsker mere liv i arbejdsværelset, kan du kombinere arbejdsværelset med et andet rum – et “arbejdsværelse” behøver nemlig ikke at være i et værelse.

Du kan eksempelvis lave en lille arbejdskrog i stuen eller køkkenet – det eneste du behøver, er således en stol og et bord.

Drop ideen om et kedeligt kontor

Når et arbejdsværelse skal indrettes i privaten, er det vigtigt, at det ikke kommer til at ligne et kedeligt kontor, der kan findes i enhver anden kontorbygning.

Det er vigtigt, at arbejdsværelset bliver personligt, så det passer ind i resten af hjemmet. I virkeligheden er tricket at få arbejdsværelset til at ligne alt andet end et kontor. Alle de kedelige kontorartikler behøver ikke have en central plads på skrivebordet. På skrivebordet kan til gengæld stå en vase eller andet boligtilbehør.

Der må gerne hænge personlige billeder på væggene – eller billeder som passer ind i den indretning, der er i resten af hjemmet. Således bliver arbejdsværelset mere integreret i resten af hjemmet, og du vil ikke føle, du er på arbejde, når du opholder dig i rummet.

Der er dog nogle ting, der gerne må være, som de er på et almindeligt kontor. Eksempelvis skal der typisk være en kontorstol og et skrivebord. Et godt og miljørigtigt sted at købe kontorartikler er den nye shop 3xr.dk, som netop sælger genbrugte kontormøbler.

Lignende artikler