Sådan overtaler du chefen til at komme på kursus

Som ansat må man i dag i stigende grad udvikle sine kompetencer, til gavn for både virksomheden og én selv. Et kursus kan være en løsning på, at du som medarbejder følger de trends, der er inden for din branche, og ikke går fagligt i stå. Selvom et kursus er en ekstraudgift, så er det flere fordele ved at investere i efteruddannelse.

Spørgsmålet er så, hvordan du overtaler din chef til at sende dig på kursus?

Det får du tips til i dette blogindlæg.

Fokusér på virksomhedens udbytte

Hvis du finder et kursus, der virker interessant og relevant for dig, tænker du formentligt også på, hvordan det kan gavne din karriere fremadrettet. Hvis du gerne vil overbevise chefen om, at et kursus er det rigtige for dig, er det dog ofte andet end personlige argumenter, du skal lægge på bordet.

Du skal gøre det tydeligt, hvad virksomheden som helhed kan få ud af at sende dig på kursus. I stedet for at fremhæve, hvad dine tillærte kompetencer gør for dig personligt.

Understreg hvordan det vil gavne virksomheden.

Har du brug for inspiration til, hvordan du opbygger nye kunderelationer, eller finder du det nødvendigt, at du lærer nye IT-programmer? Argumentér over for din chef for, hvorfor dette er givende.

Tag eksempelvis udgangspunkt i virksomhedens målsætning og kursets relevans for din jobfunktion. Vær forberedt, når du fremlægger dit forslag, og hav informationer om kursusudgifter og alternativer klar.

Hvad er din motivation?

Virksomhedens gevinst skal være tydelig, men det skal også være klart for din chef, at du er motiveret.

Enhver chef vil gerne have glade og tilfredse medarbejdere. Sæt ord på hvorfor du ønsker at forbinde dine kompetencer med virksomhedens behov.

Giv nogle eksempler:

”Hvis jeg lærer at bruge dette IT-system, kan jeg blive bedre til at… “

Eller:

”Hvis jeg kommer på kursus i at foretage interviews, kan jeg udarbejde …”

Dokumentation som et væsentligt argument

Selvom det til en start er vigtigt at have argumenterne i orden, kan det være, at din chef vil efterspørge noget dokumentation.

Dokumentationen kan både være i forhold til selve kurset, men også hvad du reelt har fået ud af det, og hvordan du kan bruge det konkret på arbejdspladsen. Derfor er det en fordel at bruge værktøjer, hvor du kan evaluere dit kursus.

Smartevaluering tilbyder forskellige services, der gør det nemmere og mere overskueligt at lave en evaluering af kursusudbyttet. Med Smartevaluering kan du analysere og sammenligne data fra dit kursus – og du kan ligeledes sammenligne data på tværs af kurser.

Denne form for dokumentation kan bruges som et vigtigt argument i din overtalelse af chefen.

Ved at benytte et evalueringsskema får du effektiv evalueringsproces og en tilhørende analyse, som giver et overblik over kursets udbytte.

Lignende artikler