Sådan sikrer du dig, at arbejdscomputeren er beskyttet

Hvis du anvender en computer på arbejdet, er du højst sandsynligt meget afhængig af den. Computeren indeholder utallige informationer, programmer og ofte også fortrolige oplysninger, som blot vedrører arbejdspladsen.

Derfor er det meget vigtigt at holde den godt beskyttet for hackere, virus, og hvad der ellers kunne bringe oplysningerne i fare.

Opdateringer er vigtigere, end du tror

Det er vigtigt at have et godt sikkerhedsprogram på computeren, og det er særdeles vigtigt at holde det opdateret.

Det er ofte fristende at trykke på det lille kryds øverst i højre hjørne, når vinduet med anmodning om opdatering popper frem, men det er en dårlig vane.

Når computeren opdateres, lukker den sikkerhedshuller, hvorfra hackere kan få adgang til dine oplysninger.

Hvis det sker, kan det tage utrolig lang tid, før alle systemer atter fungerer, som de skal. Gør derfor dig selv den tjeneste at opdatere så snart, du bliver bedt om det.

Det mindsker hackernes mulighed for at ødelægge noget for dig samt din arbejdsplads.

Nogle vira er dog så nye, så der endnu ikke findes opdateringer, der kan beskytte computeren mod dem. Du er derfor aldrig hundrede procent sikker på at undgå virus, hvis blot du opdaterer. Tag derfor den forholdsregel aldrig at klikke på mistænkelige filer, som du får tilsendt via mail eller ser på nettet.

Vær på vagt, når du vælger sikkerhedsprogram

For at kunne opdatere og derved beskytte computeren mod hackere, virus med mere kræver det i første omgang, at du har et godt sikkerhedsprogram på din computer. Når du skal vælge sikkerhedsprogram, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Der findes nemlig programmer, som er fremstillet med netop det formål at skade computeren.

Disse programmer kan enten indeholde virus fra start og derved skade den ved installation, eller de kan være ude af stand til at give optimal beskyttelse af din computer og dens oplysninger.

Begge tilfælde skal selvfølgelig så vidt muligt undgås.

For at være i stand til dette, er det en god ide at researche rundt på nettet for at få kendskab til andre brugeres erfaringer med det pågældende sikkerhedsprogram.

Problematikken opstår, hvis stifterne af det utroværdige program selv lægger anbefalinger på nettet, der roser det til skyerne. Det er som mulig bruger derfor ikke let at finde ud af, hvorvidt anbefalingerne er troværdige eller utroværdige.

Forsøg dog alligevel med så grundig research som muligt.

Et troværdigt sikkerhedsprogram

Det kan som nævnt være vanskelligt at finde hoved og hale i, hvilket sikkerhedsprogram der giver din arbejdscomputer optimal beskyttelse. Er du på udkig efter et program, der holder computeren fri for virus såvel som hackere, kan du med fordel klikke her.

Linket sender dig videre til en side med de populære AVG-Antivirus sikkerhedsprogrammer.

Programmerne er troværdige og giver en god beskyttelse. På hjemmesiden er det muligt at få en masse informationer om programmerne, og det er ligeledes muligt at købe dem.

Lignende artikler