Sådan sikrer du virksomheden mod brand i sommervarmen

I de varme sommermånederne er der forhøjet risiko for brand i din bolig, men også i virksomheden, og det vil du naturligvis helst undgå.

Men hvordan sikrer man egentlig bedst sin virksomhed imod brand?

Det får du svaret på her.

Dæk ikke paneler til

I tilfælde af en nødsituation er det vigtigt, at man kan komme til relæer og strømafbrydere, og derfor skal man sørge for, at disse ikke er dækket til.

Ofte findes de gemt væk i et skab eller lignende, og så kommer man nogle gange til at stille ting og sager foran dem. Det skal man imidlertid gerne undgå, så man nemt kan afbryde strømmen, hvis der bliver brug for det.

Lettilgængelige pulverslukkere

Ligesom strømafbrydere skal være til at komme i nærheden af, giver det selvfølgelig også sig selv, at pulverslukkere skal være lettilgængelige, så man kan stoppe en eventuel brand, inden den når at udvikle sig yderligere.

Ydermere skal samtlige ansatte vide, hvor disse befinder sig, samt hvordan de betjenes, så alle kan træde til, hvis uheldet skulle være ude.

Overhold service-eftersyn

Maskineri skal naturligvis altid vedligeholdes, og det er ekstravigtigt, når der er varmt.

Bliver motorer og andet ikke vedligeholdt, er der nemlig større risiko for eksempelvis overophedning, og det kan altså i værste fald resultere i en brand på arbejdspladsen.

Er der særligt varmt udenfor – og dermed også i produktionsområderne – er der ekstrastor risiko for overophedning, og derfor skal man altså være særligt opmærksom på vedligeholdelsen i sommermånederne.

Hold styr på el og elektronik

Elektronik er også en synder i forhold til brande på arbejdspladsen, og derfor skal man være opmærksom på, om el og elektronik kører, som det skal.

Opdager man nogen fejl i elinstallationer, skal disse tages meget alvorligt, og der skal rettes op på dem hurtigst muligt. Dette skal der professionelle til, så man er sikker på, at det bliver gjort helt efter bogen, og det er altså ikke et sted, det kan betale sig at spare.

Det kan typisk være hvidevarer som ikke er forsvarligt tjekket eller serviceret. Sørg for at overholde service på maskiner som kører hele tiden hos fx. partexpert.com.

Køb professionelt sikkerhedsudstyr

Vil du være helt sikker på, at der ikke er nogen risiko for brand på arbejdspladsen, kan du også vælge at købe brandalarmer og sikkerhedsforanstaltninger fra et firma som eksempelvis Nextech, som sørger for hurtig detektering af brand og derefter får situationen under kontrol.

På den måde kan du stole trygt på, at der ikke udbryder brand i din virksomhed, og hvis det alligevel skulle ske, bliver det hurtigt opdaget, så man kan minimere skaderne og slippe for produktionsstop.

Sørg for at have et rygeområde

Tændte cigaretter udgør naturligvis en brandfare, og derfor skal der være et rygeområde tilknyttet virksomheden, så medarbejderne ikke skal ryge i nærheden af selve produktionsområderne. Det skal gerne være så langt som muligt fra bygningerne, men naturligvis ikke så langt væk, at de ansatte ikke vil benytte sig af det.

Desuden skal de ansatte stadig opfordres til at slukke deres cigaretter, når de går ind igen, så der ikke kan sprede sig en brand i det tørre græs udenfor.

Lignende artikler