Socialpædagogernes A-kasse I Facts og fordele

Som medlem i Socialpædagogernes A-kasse skal du være beskæftiget inden for det socialpædagogiske område. Du er fx. ansat som socialpædagog inden for områder som eksempelvis udsatte børn, psykisk syge eller børn og voksne med psykiske eller fysiske handicap.

Priser hos Socialpædagogernes A-kasse

Afhængigt af hvilket medlemskab du ønsker hos foreningen, varierer priserne. Der er overordnet set mulighed for at kombinere kontingenter til fagforeningen, a-kassen samt et efterlønsbidrag, ligesom du kan vælge blot én af dem.

Pristjek
A-kasse og fagforening hos Socialpædagogernes A-kasse koster 1.027 kr per måned, og her kan du se priserne på de store tværfaglige A-kasser. Der er penge at spare ved at vælge kun a-kasse hos en af disse:

Se fordele hos de billige a-kasser her.

Priser på de tværfaglige a-kasser

Herunder finder du priserne på hvert enkelt kontingent samt de samlede priser for de forskellige kombinationer. Ligeledes varierer priserne, afhængigt af om du er i fuldtids- eller deltidsarbejde.

Ønsker du at være medlem af Socialpædagogernes A-kasse og fagforening, mens du er i fuldtidsarbejde, koster det 1027 kr. om måneden. Heraf får du ud over gode forudsætninger og et økonomisk sikkerhedsnet også adgang til tillidsrepræsentanter i din branche og andre former for faglige ressourcer.

Samme kombination som deltidsansat koster dig 742 kr. om måneden.

Ønsker du at være medlem af både fagforening, a-kasse samt betale til efterlønsbidraget, så koster det 1529 kr. om måneden. Samme kombination som deltidsansat koster dig 1076 kr. om måneden.

Næten gratis for studerende

Hvis du er nyuddannet, kan du de første to år af dit medlemskab efter endt uddannelse få kontingentet for fagforeningen til 0 kroner. Du betaler først for fagforeningen, når du er kommet i arbejde, eller efter du har været uddannet i to år.

Som studerende kan du desuden få et medlemskab med alle de normale fordele for 88 kroner om måneden. Se også disse a-kasser som er helt gratis for studerende.

Husk også at tjekke om du bør vælge en gul eller rød fagforening.

Medlemsfordele hos Socialpædagogernes A-kasse og fagforening

Medlemsfordelene hos Socialpædagogernes A-kasse og fagforening er mange, og de dækker dig, både mens du er i og uden for job.

Fordelene er skræddersyede til socialpædagogernes branche, og dette giver dermed medlemmerne gode forudsætninger for at nyde deres arbejde.

Mere konkret har medlemmerne adgang til relevante og faglige ressourcer.

Disse medlemsfordele er blandt andet:

  • Tillidsrepræsentanter i din kreds
  • Hjælp til fysiske og psykiske arbejdsmiljø
  • Juridisk og faglig rådgivning for folk i og uden for job
  • Fælles lønforsikring
  • Vejledning om ansættelsesvilkår og lønvilkår
  • Løntjek
  • PKA pensionsordning
  • Fagblad for socialpædagoger
  • Adgang til stort fagligt netværk og selskaber

Udover ovenstående faglige ressourcer får du ligeledes en lang række fordele og rabatordninger som medlem.

Blandt disse er blandt andet gode forsikringer hos Alka, Lærerstandens Brandforsikring og Europæiske Rejseforsikring, ligesom at du får adgang til LO Plus kort og gratis vejledning til juridiske dokumenter.

Det grundlæggende om A-kassen

Hos a-kassen får du adgang til dagpenge, hvis du skulle miste dit job, og du har ligeledes adgang til en lønforsikring og en række fordele, som vi kommer mere ind på nedenfor.

A-kassen dækker dig, hvis du skulle blive afskediget og hjælper dig ligeledes med at komme ind på arbejdsmarkedet igen ved at give dig et overblik over og adgang til de forskellige muligheder som ledig.

Udover adgang til Socialpædagogernes A-kasse, så kan du også blive medlem af selvsamme fagforening.

Socialpædagogernes fagforening arbejder på at sikre dig en attraktiv løn og gode ansættelsesvilkår inden for branchen, ligesom vigtigheden i udvikling og formidling af det socialpædagogiske fag står højt på dagsordenen.

Læs mere her på deres hjemmeside.

Lignende artikler