Teknisk Landsforbund A-kasse I Facts og fordele

Den faglige organisation Teknisk Landsforbund består typisk af teknikere, designere og ansatte inden for konstruktion og formgivning. De fleste medlemmer er funktionærer, mens andre har en lederfunktion eller er freelancer.

Fælles for de cirka 30.000 medlemmer er, at de hos Teknikernes a-kasse er sikret tryghed, udvikling, et godt arbejdsmiljø og ordentlige lønforhold, hvis du er blandt de ansatte i de givne brancher:

  • Teknik (energibranchen, IT og elektronik, produktionsteknologier, procesteknologer og audiologi)
  • Byggeri (blandt andet industrier som form & design, museumsbranchen og teaterteknikere)
  • Design (blandt andet brand og redning, bygge og anlæg, energibranchen, landinspektørbranchen og tekniske designere)

Tilsammen betyder dette, at du som medlem i Teknisk Landsforbund og Teknikernes a-kasse er støttet af et stærkt netværk af folk i samme erhverv som dig, ligesom a-kassen sikrer dig på baggrund af deres viden om dit fag og branche.

Pris for medlemskab vs. de tværfaglige a-kasser

Som sagt finder du som medlem hos Teknikernes a-kasse en sikkerhed i, at de kender din branche. Hos Teknisk Landsforbund, som både tilbyder medlemskab i fagforening og a-kasse, er der dog forskellige kontingenter, som du kan vælge imellem.

Pristjek
Teknisk Landsforbund medlemskaber koster 486 kr per måned, og her kan du se priser på de billigste a-kasser:

Deltidsforsikring hoster 369 kr. om måneden hos Teknisk Landsforbund.

Hvis du vil have efterlønsbidrag med i medlemskabet hos Teknisk Landsforbund stiger disse til henholdsvis 988 kr. og 703 kr. om måneden. Medlemskabet i både fagforeningen og a-kassen koster 864 kr. om måneden ved fuldtidsforsikring og 667 kr. om måneden ved deltidsforsikring. Hvis du vil have et efterlønsbidrag inkluderet, så koster dette henholdsvis 1366 kr. og 1001 kr. om måneden som fuldtid eller deltid.

Gratis for studerende

Dertil er det værd at nævne, at du som studerende kan være gratis medlem af fagforeningen, ligesom selvstændige skal betale 179 kr. Nyuddannede har desuden mulighed for et nedsat kontingent til fagforeningen på 275 kr. I forhold til de normale 378 kr. om måneden. Se mere her om a-kasser for studerende.

Se også mere her om de gule og røde fagforeninger.

Medlemsfordele og tilbud

Som medlem af TL er der en lang række måder, hvorpå du er bedre sikret. Dine lønvilkår, arbejdsbetingelser, overenskomster, pension og arbejdsmiljø er alt sammen noget, som du kan få set i sømmene. Foreningen er til for at beskytte og sikre dig, som er uddannet og/eller ansat på de tidligere nævnte faglige områder. Dette indebærer blandt andet tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på netop din arbejdsplads.

Dertil kommer også et væld af kurser, arrangementer og events, som skal være med til at sikre dine muligheder i din branche.

Fagligt netværk

Du bliver blandt andet medlem af et fagligt netværk, du kan få gode råd og komme til seminarer i jobsøgning, du kan få rabat på efteruddannelser, ligesom at du også kan deltage i arrangementer om faglig udvikling, karriere og job, personlig udvikling og virksomhedsbesøg, som kan styrke dit netværk.

Spar på forsikringer

Som medlem af Teknisk Landsforbund og deres fagforening og a-kasse får du desuden et større udvalg af medlemstilbud. Blandt disse er der mulighed for at spare penge på blandt andet forsikringer, normale indkøb, fagblade og efteruddannelser.

Du kan læse mere om Teknisk Landsforbund på deres hjemmeside.

Lignende artikler