Tips til HR til at hjælpe expats ved ankomsten

Når der kommer udlændinge til Danmark og søger job hos de danske virksomheder, har disse et vist ansvar i forhold til at hjælpe de nyankomne. Men hvor meget skal din virksomhed hjælpe expats? Og hvordan hjælper I som virksomhed udlændingene bedst muligt?

Hjælp til arbejds- og opholdstilladelse

Det vigtigste, når man kommer til et nyt land for at arbejde, er naturligvis at sørge for at have tilladelse til at arbejde og bo i det pågældende land. Hvilket naturligvis ligger forud for ankomsten.

Hvis din virksomhed har planer om at ansætte udlændige, bør I derfor være behjælpelige med at få styr på disse vigtige formaliteter. Det kan være noget så simpelt som at hjælpe de nyligt ankomne med at rette deres ansøgning det rigtige sted hen eller at hjælpe med forklaringer og oversættelser.

At ansøge om arbejds- og opholdstilladelse i et fremmed land kan være lidt af en udfordring, og derfor kan I som virksomhed med fordel hjælpe de ankomne expats med dette.

Hjælp til at få tag over hovedet

En opholdstilladelse er ikke meget værd, hvis ikke man har noget sted at opholde sig. Derfor skal udlændinge have hjælp til at finde en bolig. Her kan det i høj grad handle om at oversætte regler, vilkår og kontrakter samt at guide de nyligt ankomne uden om svindlere.

Hvis ikke I som virksomhed selv har mulighed for at hjælpe på boligområdet, kan man få hjælp fra specialister.

Et selskab som Charlies Roof har specialiseret sig i at hjælpe udlændinge, der kommer til Danmark. De kan være behjælpelige med alt omkring flytningen lige fra boligsøgningen til overdragelse af nøgler og møblering af huset.

Desuden kan de hjælpe med at registrere de nye beboere i forhold til vand og varme, men særligt ift. mobilabonnement og bredbånd, som kan dækkes af virksomheden.

De forskellige services betaler man for, men til gengæld er de ankomne expats sikret en ordentlig bolig og at undgå snyd. Hvis man er interesseret i det, kan de ligeledes hjælpe med at ansøge om diverse tilladelser, som blev nævnt tidligere.

Kort sagt kan de være behjælpelige med alle de procedurer, man skal igennem, når man kommer til et fremmed land for at arbejde.

Støtte og moralsk opbakning

Hvis I som virksomhed ikke føler, I kan være behjælpelige med husning eller ansøgninger, kan I i hvert fald støtte, og dét er bestemt også vigtigt!

Det kan være skræmmende og udfordrende at begynde et nyt liv i et andet land, og derfor har expats brug for masser af støtte. Det betyder, at I som virksomhed skal være klar til at besvare små spørgsmål om dagligdagen, oversætte diverse ting og sager og komme med masser af moralsk opbakning.

Generelt set skal I gerne være klar til at hjælpe, hvor I kan, hvis I ansætter expats, og det behøver ikke nødvendigvis betyde endeløse opkald til kommunen, men kan lige så godt være støtte og tryghed i det daglige. På den måde bliver det nemmere for udlændingene at falde til, og I kan dermed også hurtigere få opbygget et godt samarbejde!

Lignende artikler