5 tips til at arbejde med lyddæmpning på kontoret

Når man arbejder på en byggeplads eller på en lignende arbejdsplads, så er støj og larm en del af dagen, og der er ikke så meget man kan gøre for at undgå denne larm som kommer fra masser af mennesker og maskiner. Imens larm er en del af mange håndværkeres arbejde, så vil mange funktionærer mene, at det ikke bør være en del af deres arbejde.

Alligevel så må mange kontormedarbejdere finde sig i støj fra kollegaer, telefoner, trafikken udenfor, larmende gulve osv. Og denne larm, som finder sted i større eller mindre kontormiljøer, medvirker til at mange ansatte mister koncentrationen.

Men det er ikke bare koncentrationen, som kontormedarbejderne mister, men undersøgelser viser, at støj og larm i høj grad er med til at mindske de ansattes produktivitet og øge risikoen for stress.

Dette er bestemt ikke godt, og derfor bør alle virksomheder gøre en aktiv indsats for at mindske støjen på kontoret og gøre kontormiljøet mere behageligt for de ansatte. Herunder findes 5 tips til et mindre støjende arbejdsmiljø.

Vælg tæppe i stedet for trægulv

Når man arbejder på et stort åbent kontor, er der næsten altid nogen som går rundt, og dette kan larme meget, når de hårde skosåler rammer trægulvet. Denne støj kan man helt komme af med, hvis man vælger et gulvtæppe til kontoret i stedet.

Man kan også installere et underlag af gummi under trægulvet eller gulvtæppet, da dette vil absorbere en hel del af støjen.

Støjdæmpende gardiner

Selvom det måske ikke lyder som om, at gardiner kan have den store effekt på støjniveauet på et kontor, så kan det faktisk hjælpe en del. Der findes specielle støjdæmpende gardiner som kan holde yderligere 7% støj ude, så man fx kan slippe for trafikstøjen.

Normale gardiner kan også hjælpe, hvis de er tykke nok, så det er ikke absolut nødvendigt at købe dem som er designet til at være støjdæmpende.

Gardiner kan også dæmpe støjen indenfor, da lydbølgerne vil miste deres kraft, når de rammer et blødt gardin i stedet for et hårdt vindue.

Se fx. nogle eksempler på lamelgardiner, som net har en rillet overflade, og derfor er med til at diffusere lydbølgerne når der rammer gardinet. kontoret her hos uniggardin.

Opret flere stillerum

Uanset hvor meget man arbejder på at gøre kontoret støjfrit, så vil der altid være noget, og derfor vil de ansatte have godt af en pause fra støjen en gang imellem. Det kan derfor være en god idé at bygge små rum, hvor man kan sætte sig ind og arbejde, når man har behov for en støjfri time.

Giv de ansatte hovedtelefoner

Det er selvfølgelig ikke optimalt, hvis det er ens job at være i kontakt med mennesker, men hvis man ikke skal andet end at sidde ved sin computer, så kan man godt sidde og høre musik fra hovedtelefoner.

Med hovedtelefoner høre man ikke den omkringværende støj, men man kan kun høre det musik, man selv har sat på.

Kreativ indretning

Undersøgelser har bevist, at man kan mindske støjen i åbne kontorområder, hvis man indretter inventaret på en bestemt måde. Dette handler om at få ledt lydbølger væk og absorberer så meget af larmen som muligt.

Fx. kan specialbyggede møbler og store sækkestole være et frisk pust til at afslappet miljø, som også kan være med til at bryde lydbølgerne.

Lignende artikler