3 Tips: Sådan bliver virksomheden grønnere i dagligdagen

Går du og drømmer om en grønnere og mere miljøvenlig arbejdsplads, er der heldigvis rigtig mange tiltag, som man selv kan gøre, og du vil her i artiklen blive præsenteret for et par af disse.

Der er ingen tvivl om, at det er utroligt godt for en virksomhed at fokusere mere på at få en grønnere hverdag, samtidig med at det er godt for miljøet. Det skal i forbindelse med dette nævnes, at mange af disse tiltag ikke nødvendigvis behøver at koste virksomheden mange penge. Tværtimod vil mange af disse ideer kunne hjælpe jer med at spare penge på længere sigt, hvorfor der er tale om en rigtig god investering.

Såfremt man ønsker en grønnere virksomhed, bør man først og fremmest skille sig af med samtlige skraldespande i bygningen og i stedet få installeret et centraliseret affalds- og genbrugssystem.

Ydermere kan man vælge at indføre en kampagne med, at alle medarbejdere i virksomheden skal huske at slukke for lyst og alle elektroniske apparater, inden de forlader et rum.

Det er i forbindelse med dette vigtigt at nævne, at man naturligvis skal huske at slukke på stikkontakten, da en computer ellers vil bruge standby-strøm.

Køb organiske produkter

For at få en grønnere virksomhed er det desuden en god ide udelukkende at investere i organiske produkter og eksempelvis købe kaffe og the fra fair trade-mærker.

Der findes masser af stærke produkter til kantinen, og det behøver ikke være en dyr investering.

De fleste indkøbssteder som fx. Metro har en sektion med grønne alternativer til fx. kaffe. Det handler blot om at spørge medarbejderne, og så lidt gode råd under indkøbene.

Cykel på arbejde

Derudover kan man også i virksomheden begynde at opfordre medarbejderne til at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen.

Man kan fx. gøre ligesom hvidevaregiganten WhiteAway gjorde tilbage i 2015 og tilbyde samtlige medarbejdere nye cykler, og samtidig etableree et cykelværksted på firmaets adresse for de ansatte.

Så de på den måde vil få større lyst til at benytte sig af denne transportform, og herudover kan man også vælge at bygge omklædningsrum i bygningen, så man undgår at folk springer over pga. sved.

Forholder det sig dog sådan, at størstedelen af medarbejderne i virksomheden bor for langt væk til at kunne cykle på arbejde, kan man eventuelt implementere forskellige kørselsaftaler, da dette samtidig vil fremme det sociale på arbejdspladsen.

Firmacykler kan bestilles på en fin erhvervsaftale på cykler her.

Opsamle regnvand til vanding af grønne arealer og blomster

I de fleste virksomheder er der store grønne arealer, der skal vandes, og herudover er der også ofte mange blomster og planter rundt omkring på kontorerne.

Det betyder, at der hver eneste dag skal bruges utroligt meget vand til vanding, men såfremt man ønsker en grønnere virksomhed, kan man begynde at opsamle og genbruge regnvandet, så man altid har gratis vand til vanding.

Det er i dag muligt at vælge imellem mange forskellige løsninger, når det kommer til at genbruge regnvandet. Ønsker man eksempelvis en simpel og hurtig løsning, kan man blot vælge at investere i en mindre regnvandstønde, som man skal placere ved siden af nedløbsrøret.

Dette er uden tvivl den billigste løsning, og den er særligt oplagt til virksomheder, der gerne vil opsamle regnvandet til eksempelvis vanding af planter.

Det er derfor meget simpelt, og hos www.regnvandstanken.dk/ kan du læse meget mere om de mange forskellige muligheder for at genbruge regnvandet, hvor du også finder de ovennævnte tønder, som du selv kan installere til formålet – og dermed komme endnu et skridt nærmere på at få en grøn virksomhed.

Lignende artikler