A-kasse for studerende – Guide til at finde den rette a-kasse

Mange studerende har en stram økonomi, og derfor er der mange der tror, at de ikke har råd til at melde sig ind i en a-kasse.

Men så har vi gode nyheder til dig!

Der er nemlig mange a-kasser der kæmper om at få lige præcis dig som medlem – og derfor tilbyder de som oftest gratis medlemskab!
Så der er ingen grund til at tøve med at melde sig ind!

Disse A-kasser er gratis for studerende

Du opnår samme dagpengesats uanset hvor du er medlem!

rsz_download-2

Det er en rigtig god idé!

Hvis du stadig er i tvivl om hvorfor du skulle melde dig ind, så kan vi fortælle at det er tæt på at være vanvittigt, hvis du ikke melder dig ind!

Hvis du skulle stå uden job efter endt uddannelse, er du sikret en månedlig check på mere end 10.000 kr i stedet for at skulle ende på kontanthjælp!

Så der er ingen grund til at tøve!

A photo by Patrik Göthe. unsplash.com/photos/xiTFENI0dMY

Og udover gratis a-kasse, kan du flere steder også få gratis fagforening!

Hvad er spillereglerne?

Du skal være medlem af en a-kasse mindst 1 år inden du afslutter din uddannelse. Og når medlemskabet er gratis, er det jo intet problem.

Når du har færdiggjort din uddannelse, skal du huske at ansøge om optagelse som nyuddannet.

De fleste a-kasser vil give dig besked, før du er kommet så langt, men tag selv initiativet og informer a-kassen straks du er færdig og står med dit uddannelsesbevis i hånden.

Hvad skal jeg overveje inden jeg vælger a-kasse?

Som sagt er der mange a-kasser som kæmper om dig. Men derfor er det alligevel klogt at tænke sig lidt om.

A photo by Craig Garner. unsplash.com/photos/YoadQb46v6k

Vi anbefaler at du ser på følgende ting, inden du beslutter dig:

A) Hvor stor er a-kassen?

Jo større en a-kasse er og jo flere medlemmer de har, desto større mulighed har de for at kunne tilbyde dig specialiseret hjælp, professionelle medarbejdere og store medlemsfordele.

Det er dog ikke altid sådan, da nogle a-kasser har en tendens til at bruge pengene på andre ting.

Så tag et kig på den enkelte a-kasses hjemmeside – så vil du lettere kunne finde ud af om du synes denne a-kasse passer til dig.

B) Hvad siger andre?

Det er altid en god idé at undersøge hvad andre synes om a-kassen. Det kan du gøre ved at spørge i dit netværk eller eventuelt gå ind på Trustpilot og søge på den enkelte a-kasse.

Det giver i det mindste et billede af, hvordan de behandler deres medlemmer.

C) Ekstra goder

Priserne for de enkelte a-kasser, som appellerer til studerende er temmelig ens – og som sagt tilbyde de fleste medlemskabet gratis.

Så prisen er ikke et afgørende punkt for dig, når du skal vælge a-kasse.

Derfor bør du kigge på de forskellige medlemsfordele som a-kasserne tilbyder. Er der mulighed for juridisk hjælp og specialiseret rådgivning? Er der attraktive rabatordninger? Har de billige forsikringer?

Så tænk lidt over hvad der betyder noget for dig, for der kan du spare mange penge.

A photo by Patrick Tomasso. unsplash.com/photos/Oaqk7qqNh_c

Og hvad så?

Når du har tjekket ovenstående 3 punkter, så er det på tide at vælge a-kasse. Det er relativt nemt at gøre, og vi har lavet en sammenligning af de 5 store a-kasser, som du kan bruge til at finde månedens bedste tilbud.

Det svinger lidt hvem der har den laveste månedlige pris på a-kasse medlemsskabet, og man kan ligeså godt vægle den billigste, for forsikringsdelen, som er den helt afgørende del af deres produkt, er præcis den samme for alle de forskellige a-kasser.

Lignende artikler