Home Nyheder Få mest muligt ud af ejendomsmægleres hjemmesider

Få mest muligt ud af ejendomsmægleres hjemmesider

by Line Heidtmann
0 comment

Er du på jagt efter en bolig i det sønderjyske? Ligegyldigt om du er tilflytter eller lokal, er det en spændende men til tider overvældende proces at skulle kigge på boliger online. Ejendomsmæglernes hjemmesider indeholder mange forskellige oplysninger om både de boliger, der er til salg, og om hvordan de kan hjælpe dig med at købe dit næste hjem.

Men det kan være svært at finde rundt i alle disse informationer. Læs med her, hvor vi giver dig fire ting, du bør have for øje, når du leder efter din næste bolig hos mæglere online.

Kan du kontakte dem, hvis du har spørgsmål?

At have en forventningsafstemning om dine boligønsker med en god ejendomsmægler, der har indgående kendskab til boligmarkedet i det område, du ønsker at flytte til, er en rigtig god idé. Snakken med ejendomsmægleren kan nemlig tydeliggøre både for dem og dig selv, hvad du reelt søger i en bolig, og hvad du lægger allermest vægt på. Ligegyldigt om du er på jagt efter en klassisk murermestervilla med sildebensparket og masser af charme eller et familievenligt 1-planshus med et dejligt køkkenalrum, er det vigtigt, at du er bevidst om, hvilke ønsker du har til din nye bolig.  En uforpligtende snak med en ejendomsmægler kan gøre din boligsøgning meget mere målrettet og ikke mindst realistisk fremadrettet. 

Kan du skrive dig op i et køberkartotek?

Der er desværre ingen garanti for, at din drømmebolig er til salg netop nu, men det betyder ikke, den ikke kan komme det inden for den nærmeste fremtid. En dygtig ejendomsmægler tager højde for, at nye boliger bliver sat til salg hele tiden, mens du som boligsøgende formentlig ikke besøger deres hjemmeside hver eneste dag for at se deres nyeste boligannoncer. De tilbyder dig derfor muligheden for at blive registreret i deres køberkartotek. Bliver du oprettet i det system, vil de kontakte dig med det samme nye boliger, der efterkommer dine ønsker, bliver sat til salg. 

Fremgår det, hvor dyr en bolig er at bo i?

Som boligsøgende skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvilke oplysninger om en given bolig fremgår af de online annoncer, en ejendomsmægler har liggende på hjemmesiden. Boligens energimærke bør for eksempel fremgå, og det samme gælder naturligvis ejerudgiften. Med disse oplysninger får du nemlig et indblik i, hvor dyrt det reelt vil være at bo i den bolig, du har forelsket dig i, når man ser bort fra eventuelle månedlige udgifter til afbetaling af lån.

Fremgår det tydeligt, om en bolig har brug for istandsættelse?

Det er rart at vide, om en ejendomsmægler i sin beskrivelse af en ejendom er klar i mæglet, om hvorvidt den har brug for en kærlig hånd eller ej. Den form for ærlighed er guld værd sammenlignet med blåøjede beskrivelser, der giver dig indtrykket af, at din drømmebolig er helt perfekt og i tip-top stand, mens den reelt er ved at flade fra hinanden. Hold derfor øje med ejendomsmæglernes beskrivelser, når du læser boligannoncer online.

Husk dog også, at du ikke skal tøve med at kontakte den tilknyttede mægler, hvis der er noget i annoncen, du er i tvivl om – de er der netop for at hjælpe kunder som dig, så du kan føle dig tryg igennem hele boligkøbsprocessen.

0 comment

You may also like