Home Selvstændige 5 tips til at mindske risikoen for Corona på kontoret

5 tips til at mindske risikoen for Corona på kontoret

by Frederik Drost
0 comment

Det er næppe gået nogens næse forbi, at COVID-19 har ændret vores hverdag i forskellig grad. Efterhånden som mange vender tilbage til hverdagen på kontoret, er der brug for en ændring i vores adfærd og rutiner, så vi mindsker risikoen for smittespredning.

Det kan være et stort og uoverskueligt projekt at skulle Corona-sikre et helt kontor, men nogle relativt små ændringer kan gøre meget.

I denne artikel kan du læse fem tips til at mindske risikoen for smittespredning, så I trygt kan vende tilbage til arbejdet på kontoret.

1.      Afstand

Vi er vist alle blevet vant til, at vi skal holde afstand, men det kan være svært at huske. Især når vi kommer tilbage i de vante rammer på kontoret, hvor vi kan stikke hovederne sammen med kollegaerne. Det kan derfor være en god idé at stille skrivebordene med passende afstand, så det er lettere at overholde afstandskravene.

Det samme gælder for stole i mødelokaler, frokoststuen osv. Fjern eventuelt hver anden stol helt, så det ikke er muligt at komme til at sidde for tæt. I kan med fordel sætte stolene forskudt, så I ikke sidder direkte over for hinanden, men stadig kan tale sammen.

2.      Opmærkningstape på gulvet

Alt efter hvor stor en virksomhed der er tale om, kan det være en god idé at ensrette større gange og trapper. Hvis I har områder, hvor I kan ende med at stå i kø – for eksempel til frokosten – er det oplagt at bruge opmærkningstape på gulvet, så det bliver lettere at huske afstanden. Det behøver ikke ligne hverken vejarbejde eller trafikuheld – I kan sagtens finde tape i en farve, der passer til gulvet, og det vil helt sikkert gøre underværker, hvis sulten har det med at skabe trængsel om frokostbordet.

3.      Undgå fælles skriveborde

Er I vant til et meget åbent kontor, hvor I deler computere, telefoner osv., er det oplagt at overveje, om I kan foretage nogle ændringer her. Sørg for, at alle har deres egen base med kuglepenne, blokke, headset, og hvad der ellers er brug for. Hvis det ikke er muligt at have sit eget skrivebord og sin egen computer, så sørg for, at der er rengøringsmidler og sprit i nærheden af hver arbejdsstation, så det er nemt at rengøre før og efter brug.

Generelt er spritdispensere en god investering, så I bliver mindet om at spritte hænder, når I træder ind i et nyt lokale, før I stiger ind i elevatoren osv.

4.      Separat servering

Mange virksomheder har lækre frokostordninger, frugtordninger og uudtømmelige mængder af kaffe, så medarbejderne kan komme godt igennem dagen. Corona har gjort disse ordninger mere risikofyldte, men med få justeringer kan I nemt fortsætte i samme stil, så I ikke skal mangle noget i løbet af dagen.

Det gælder grundlæggende om at minimere antallet af punkter, som mange rører ved i løbet af dagen.

Hvis I ikke allerede har en kapselkaffemaskine, bør I anskaffe jer sådan en. Med separate kaffekapsler slipper I for at skulle røre ved den samme kaffekande, kaffefiltre, måleske, osv. dagen igennem. Hvis hver medarbejder har sin egen arbejdsstation, kan I dele kapsler ud, så alle har deres egen skål med kaffekapsler, og det derved kun er knappen på maskinen, alle skal røre ved. Stil i så fald en spritdispenser ved siden af kaffemaskinen, så det er hurtigt at desinficere fingrene, før man bruger kaffemaskinen. I slipper også for en masse spild ved ikke at have halve kander stående, der bliver kedelige og derfor ender i vasken.

Hvis der er kage- eller frugtordning, så tænk i separate portioner såsom muffins og hele stykker frugt. Skærekager, vindruer og skåle med slik eller nødder er perfekte steder for virusspredning, så gå uden om disse og vælg i stedet alternativer, hvor I undgår at røre ved det samme.

5.      Rengøring

Ud over afstand er rengøring og hygiejne det vigtigste våben mod virusspredning. Det er derfor vigtigt at få gennemgået rengøringsrutinerne og se, om I kan optimere og forbedre. Sørg for, at kontaktflader såsom dørhåndtag, lyskontakter, elevatorknapper og lignende rengøres og sprittes af flere gange dagligt. Grundig rengøring fjerner eventuelle viruspartikler fra overflader, så mængden af virus mindskes, og det er derfor en god idé at rengøre overflader såsom borde, hårde stole og lignende, inden I tager spritten i brug. Ved at gøre overfladerne rent først, gøres desinfektionen mere effektiv, så eventuelle resterende viruspartikler dræbes.

Hvis I spritter af med wipes – som i øvrigt er super smart – så sørg for ikke at bruge samme wipe flere steder, og lad gerne den afsprittede overflade være fugtig bagefter.

0 comment

You may also like