Home Selvstændige Hvad tjener en kloakmester? Lønforhold og længde på uddannelse

Hvad tjener en kloakmester? Lønforhold og længde på uddannelse

by Line Heidtmann
0 comment

Måske går du rundt og overvejer at uddanne dig selv til kloakmester, men du ved ikke helt, hvordan og hvorledes med løn og længde på uddannelsen? Det er helt sikkert en god idé at blive kloakmester.

Man tjener godt på arbejdet, og så er det et spændende fag med udfordringer og teoretisk kunnen.

I den her artikel vil vi hjælpe dig med at få styr på de mange ting, så du kan få ro i maven og gå i gang med at tage uddannelsen.

 

Forløbet på uddannelsen

Hvis du vil uddanne dig som kloakmester, skal du forberede dig på et teoretisk og praktisk forløb, så du kan udføre den kloakservice, som det kræver. Du får kendskab til rørsystemer, ledningsarbejde og ikke mindst forskellige rørtyper i kloaksystemet.

Eksamen kommer til at bestå af en teoretisk og praktisk prøve – og skal være bestået inden for to år. Teorikurset koster 26.000 kroner, og praktikkurset koster 24.000 kroner.

Eksamen koster 10.000 kroner. Under uddannelsen får man ikke støtte, men da uddannelsen er på deltid, kan man sagtens arbejde ved siden af.

Altså henvender uddannelsen sig til dig, som allerede har en erhvervsfaglig uddannelse eller nok erhvervserfaring på området, så du kan uddanne dig. Man bliver uddannet kloakmester på et AMU-center eller på Teknologisk Institut i Tåstrup.

 

Derfor har vi brug for kloakmestre og kloakservice

Mange danskere tager deres kloaksystem for givet, hvilket er en stor fejltagelse. Forestil dig en verden uden velfungerende kloakker og nogen, som ville kunne ordne kloakproblemer. Det er næppe en sjov verden.

En kloakmester sørger for det første for, at kloaksystemet fungerer og holder længe, og kloakmesteren kan også reparere de værste skader. Kloakmestre bruger særlige instrumenter til at finde længde og højde – noget af det, som udgør selve kloaksystemet. De finder også ud af, hvilke rør der skal bruges til omlægning af kloakken. Det kan være rør af plast, rustfrit stål, støbejern, beton eller glaseret ler.

 

Indkomst som kloakmester

Hvis du overvejer at uddanne dig til kloakmester, er noget af det første, som du sikkert tænker over, hvor mange penge du kan tjene efter uddannelsens slutning. Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik i 2017 tjener en kloakmester i det private 30.648 kroner, og en kloakmester, som er ansat af staten, tjener 29.445 kroner.

En kloakmontør tjener 28.711 kroner. Disse beløb er for nyuddannede kloakmestre og er inklusiv værdien af personalegoder, pension og andre tillæg.

 

Muligheder

Ofte udfører man ikke kun kloakeringsarbejde, når man arbejder som kloakmester eller kloakmontør. Man driver tit og ofte en virksomhed ved siden af – for eksempel som vvs’er, entreprenør, murermester eller anlægsgartner.

Man kan også komme fra et slamsugerfirma eller en maskinstation. Det er blandt andet også derfor, at man skal have anden erhvervserfaring for at uddanne sig, da man kan komme ud for en masse andre opgaver, som slet ikke omhandler kloakering.

Vælger man at drive sin egen virksomhed, arbejder man mest med parcelhusejere og boligselskaber, da det ofte er her, at kloakeringsarbejdet foregår.

Kilde: norva24.dk

0 comment

You may also like