Home Nyheder Få fornyet energi til arbejdslivet med en ferie

Få fornyet energi til arbejdslivet med en ferie

by Emilie Hoffmann
0 comment

De fleste kender nok følelsen af næsten ikke at kunne vente, til det igen bliver ferietid. Selvom du er glad for dine arbejdsopgaver og sætter stor pris på dine kollegaer, kan tid væk fra arbejdspladsen noget helt særligt. Det er nemlig her, du rigtig kan puste ud, komme ned i tempo og ikke mindst ”få en på opleveren”. Ferier er altså det perfekte tidspunkt at få opladet dine energidepoter. Men hvordan skal du bruge denne dyrebare tid?

Overvej en anderledes rejsetype

Selvom det kan være lækkert at tage på all-inclusive ophold og tilbringe en uge ved poolen, hvor du ikke skal tænke over andet, end hvorvidt du har husket at tage solcreme på, kan det også være spændende at udforske andre rejsetyper. Andre former for ferie kan nemlig give spændende indspark til dit arbejdsliv og give en sand vitaminindsprøjtning til hverdagens trummerum.

Rejser med indhold og udbytte

Et godt bud på en anderledes ferieform kunne være en såkaldt kursusrejse. Du tænker måske, at det lyder tørt og lige lovligt HR-agtigt, men intet kunne være længere fra sandheden!

En indholdsrig ferie med et fagligt fokus er en skøn måde, hvorpå du kan møde nye mennesker, mens du udforsker en ny, potentiel hobby eller genoptager en tidligere passion, der har måttet vige sin plads for praktiske gøremål i en travl hverdag.

Med muligheder for rejser, der fokuserer på så forskellige interesser som f.eks. mad, musik eller maling, er faglige ferier langt fra kedelige! Derimod giver de dig mulighed for at lære noget nyt – måske også om dig selv – mens du tilbringer tid i dejlige omgivelser. Da tiden bruges i selskab med ligesindede og vidende, engagerede specialister, er ferier som disse meget nærværende og udbytterige.

Rejser med fagligt indhold giver med garanti nye relationer og ferieminder, du vil huske i mange år, mens de også kan præsentere dig for interesser, der kan skabe fornyet energi og ikke mindst inspirere dig i din hverdag.

Aktive ferier, der kickstarter en aktiv hverdag

Hvis du ofte har stilsiddende arbejdsdage, hvor du, ligesom så mange andre, tilbringer mange timer ved dit skrivebord, ved du helt sikkert, hvor vigtigt det er at holde kroppen i gang. En aktiv krop med smidige led og stærke muskler er nemlig en god måde at sikre dig mod arbejdsskader. Men det kan nogle gange være svært at komme i gang med en aktiv hverdag.

Derfor er en aktiv rejse et andet godt bud på, hvordan du kan tilbringe din ferietid, så den også kommer dig til gode senere.

På en aktiv ferie kan du prøve kræfter med spændende aktiviteter som f.eks. vandring og yoga i smukke omgivelser, mens du er på ferie i udlandet. Når du kommer ud af dine vante rammer, bliver det ofte lettere at give slip på eventuelle forbehold og usikkerheder omkring din fysiske kunnen eller daglige aktivitetsniveau. På den måde kan du komme ud af din komfortzone, mens du har det sjovt med andre og skaber dejlige ferieminder.

En aktiv rejse kan altså give dig mulighed for at så kimen til et smertefrit arbejdsliv med god energi, hvis du er klar på en lidt anderledes form for ferie.

0 comment

You may also like