Home Jobsøgning Blanketter for arbejdssøgende

Blanketter for arbejdssøgende

by Line Heidtmann
0 comment

Blanketter for jobsøgende.

Arbejdsfordeling

En arbejdsfordeling betyder i denne sammenhæng, at virksomheden nedsætter arbejdstiden for at undgå fyringer. Dette sker typisk ved svingende bemanding til produktion eksempelvis.

Tjek også vores oversigt over alle danske a-kasser.

Fleksjob

Har man nedsat arbejdsevne kan kommunen bevilge fleksjob. Ved fleksjob dækker kommunen medarbejderens løn ved sygefravær, så det er lettere at finde arbejde hos en virksomhed.

Dagpengekort

Fås direkte hos din A-kasse. Du kontakter blot a-kassen og får dette skema som gælder for 4-5 uger ad gangen. På skemaet oplyses hvor meget du har arbejdet og om dine ferieforhold. Har du været syg skal det også noteres på dette skema. Når skemaet er afleveret vil du modtage dine dagpenge i slutningen af måneden.

Ansættelsesbreve

Et ansættelsesbrev beskriver rammerne for en ansættelse.

Befordringsgodtgørelse

Når du anvender egen bil i arbejdstiden, kan der udbetales befordringsgodtgørelse (også kaldet kørselsgodtgørelse eller blot kørepenge). Det er et fradrag, som betyder at beløbet trækkes fra i skat og AM-bidrag.

Kurser / uddannelse

Hjælpemidler

Har du brug for hjælpemidler for at kunne udføre dit arbejde ift. et handikap, da kan du anvende denne blanket.

  • AB 441 Ansøgning om hjælpemidler (Erstatter AF 82)
    Til søgning om tilskud til indretning af arbejdsplads, undervisningsmateriale, og diverse arbejdsredskaber i forbindelse med handikap.

Du finder øvrig information på: bmhandicap.dk

Jobrotation

Bliver du ansat som vikar for en medarbejde som eksempelvis er på efteruddannelse kaldes det for jobrotation. Du får løn i denne periode løn efter overenskomst, og det kan være en ganske fin måde at stifte bekendtskab med en virksomhed.

Løntilskud

Job med løntilskud er en mulighed for at en virksomhed kan afprøve en ansat i en kortere periode på typisk 3 måneder. I enkelte tilfælde kan perioden forlænges til eksempelvis 6 måneder. Under forløbet dækkes en væsentlig del af lønnen, så virksomheden har mulighed for at teste samarbejdet med den jobsøgende.

Lovgrundlag

Her findes lovgrundlag for løntilskud.

Virksomhedspraktik

En virksomhedspraktik er til for at en jobsøgende kan afprøves i en virksomhed eller opkvalificeres. Det er en fin måde at stifte bekendtskab med en virksomhed, og det giver i mange tilfælde vigtig netværk og erfaring til den jobsøgende.

Lovgrundlag

Her findes lovgrundlag for virksomhedspratikker.

Voksenlærling

Er du fyldt 25 kan der laves en aftale med arbejdsgiver om en uddannelsesaftale. Du får som minimum en løn tilsvarende mindstelønnen for ufaglærte indenfor faget. Virksomheden kan desuden modtage tilskud til lønnen, som kan gøre det muligt i mange tilfælde.

Mentorfunktion og opkvalificering

Her finder du information om tilskud og udbetaling vedrørende mentorfunktion og opkvalificering.

Lovgrundlag

Her er lovgrundlag for mentorfunktionen

Uddannelse

Det kan pålægges arbejdssøgende at tage uddannelse. Det skal udfyldes på nedenstående formular, og det kan være et krav for fortsat modtagelse af dagpenge.

Finder du ikke den ønskede blanket, anbefales det at bruge henholdsvis borger.dk og virk.dk, alternativt egen kommunes hjemmeside.

0 comment

You may also like