Home Selvstændige Få din første WordPress hjemmeside i luften

Få din første WordPress hjemmeside i luften

by Frederik Drost
0 comment

Der bliver hele tiden udviklet nye, billigere og mere brugervenlige IT-redskaber. Du behøver ikke være ekspert i software for at lave din egen hjemmeside. Med en WordPress hjemmeside kan du helt selv skabe en platform på nettet. Dette havde været helt utænkeligt for bare 10 år siden.

Læs med her og lær, hvordan du kommer godt i gang med domæne, hosting og WordPress.

Find på et godt domænenavn

Når du vælger et domænenavn, er det vigtigste, at navnet giver mening. Man skal gerne alene på domænenavnet kunne se, hvilke varer eller services der er tale om. Det optimale er selvfølgelig, at firmanavn og domænenavn er det samme. Men det er desværre ikke altid muligt.

Derudover er det smart at tænke kort og præcist samt undgå tal, tegn og bogstaver som æ, ø og å.

Du kan få et gratis domænenavn, når du opretter en WordPress hjemmeside. På samme måde kan du som blogger få et gratis domænenavn, hvis du f.eks. bruger den populære hjemmeside Blogger.

En af ulemperne her er, at du ikke har så meget personlig kontrol over din blog. Desuden risikerer du, at domænenavnet bliver langt. Hvis du f.eks. har valgt dit eget navn, kunne din blogs URL se sådan ud: https://www.fornavnefternavn.blogger.dk. Det er lidt af en mundfuld.

Derimod styrker din troværdighed at have dit eget domænenavn. Du kan selv bestemme, om din WordPress hjemmeside skal ende på .dk, .com eller .org.

Vælg den rette hosting-løsning

En web host kaldes også et web-hotel. Navnet giver mening, da man praktisk talt lejer sig ind et sted. På den måde kan man sige, at dit domænenavn er adressen, mens web-hosten er selve bygningen.

Det er en god idé at købe en hosting-løsning, samtidig med at du køber domænenavn. En samlet løsning er nemlig både billigere og smartere. Hvis du ikke kender markedet, kan du finde en hjemmeside, der sammenligner mulighederne. Priserne kan variere en del, så det er vigtigt at undersøge tilbuddene.

Der findes gratis hosting-services, ligesom der findes gratis domæner. I det lange løb er det dog smartest med en god betalt løsning. Betaler du for en professionel web-host får du ting som stabilitet, sikkerhed, daglig backup og kundesupport døgnet rundt.

Installér WordPress på din computer

WordPress er verdens mest populære content management system med over en milliard aktive hjemmesider. Programmet blev skabt i 2003 og var som udgangspunkt især brugt til blogging. Det anvendes i dag af mennesker fra alle typer brancher hele verden over.

Når du henter WordPress, får du en værktøjskasse fyldt med temaer, tilføjelser og endeløse muligheder. En WordPress hjemmeside kan kort sagt alt, hvad du har brug for. Programmet er brugervenligt og intuitivt, men det er selvfølgelig smart at tage et lille kursus inden start.

På YouTube findes der utallige videoer, der giver dig de nødvendige redskaber. Det handler bare om at finde den YouTuber, der matcher din indlæringsstil og dit niveau i IT.

Så er det bare med at komme i gang. Rigtig god fornøjelse med din første WordPress hjemmeside!

 

0 comment

You may also like