Home Selvstændige Hvornår kan det (bedst) svare sig at købe en firmabil?

Hvornår kan det (bedst) svare sig at købe en firmabil?

by Line Heidtmann
0 comment

Det kan være et svært spørgsmål at svare på. Men der er nogle grundlæggende forhold, som du kan bruge til at danne dig et billede af, hvad der er den bedste løsning for dig.

Her har det antal kilometer, du kører privat og i virksomhedsmæssig sammenhæng stor betydning.

Fordelene ved en firmabil

Hvis du kører mange kilometer privat, hedder det sig, at det godt kan betale sig at købe en firmabil. Baggrunden er, at hvis du har større omkostning ved din private bil end det beløb, som du beskattes af ved at have firmabil, er det mere fordelagtigt for dig at vælge at tage imod en firmabil. Her er der også andre forhold, der spiller ind. Det kan for eksempel også være, hvilken bilforsikring du har.

 

Der er måske også flere omkostninger, som du glemmer, at du har ved din egen bil. Når du kører rigtig meget i den, kan der komme en del reparationer. Her spiller bilens alder selvfølgelig en del, men også bilmærke og model har stor betydning. Det kan derfor være afgørende, om du har en bil, hvor der ikke går så lang tid imellem, at du skal have skiftet de forskellige reservedele, eller du måske har en nyere model, hvor der går en del længere tid mellem reparationerne. Hvis du samtidig har en bil, der kører langt på literen, har det også en indflydelse på, hvor mange udgifter du har på din bil.

Noget der er værd at overveje er at købe en elbil eller Plug-in Hybrid som firma bil. Man kan hurtigt spare penge på benzinen og reparationer, da elbiler holder længere end klassiske biler. Få installeret bilopladere på arbejdspladsen og så er i godt kørende.

Hvornår er det en fordel at beholde sin egen private bil til at køre i arbejdsmæssig sammenhæng?

Det er en fordel at beholde din egen private bil til arbejdsmæssig kørsel, når du kører rigtig mange kilometer for din arbejdsplads og samtidig får skattefri kørselsgodtgørelse. Det kan for eksempel være, at du har et job som kørende sælger eller konsulent, hvor du tilbringer rigtig meget tid i bilen. Her kan det måske også være en fordel, at du kan køre direkte ud fra din egen bopæl uden at skulle forbi din arbejdsplads for at bytte over til en firmabil.

 

Hvis du vælger at køre i din egen bil i arbejdsmæssig sammenhæng, er det vigtigt at forholde sig til din bilforsikring. Da du oprettede din forsikring, har du sikkert angivet, hvor mange kilometer du ca. kører om året. Det tal vil nok ændre sig en del, hvis du begynder at bruge din bil i arbejdsmæssig sammenhæng, Derfor er det vigtigt, at du får oplyst dit forsikringsselskab om, at din kørsel ændrer sig, og at din bil nu bliver brugt til arbejdsmæssig kørsel. Selvom du umiddelbart vil tænke, at din forsikring nu bliver dyrere, kan det være, at dit forsikringsselskab kan skrue en ny forsikring sammen til dig, så prisen ikke ændrer sig det store.

 

I forhold til bilforsikring er der også en mulighed for, at din arbejdsplads kan hjælpe dig. Det kan være, at de har flere medarbejdere, som også kører i deres private bil på arbejdspladsen. Derfor har de måske et regelsæt, omkring hvilken forsikring deres medarbejdere skal have, når de bruger deres private bil.

 

Vi har prøvet at give dig nogle råd til, hvornår det kan betale sig at skifte den private bil ud med en firmabil. Det kan nemlig være meget individuelt, så hvis du stadig er i tvivl, kan du læse mere på https://www.informeo.dk/billig-forsikring/bilforsikring/.

 

0 comment

You may also like