Home Arbejdsmiljø 5 ideer til sjove lege og underholdende aktiviteter på arbejdspladsen

5 ideer til sjove lege og underholdende aktiviteter på arbejdspladsen

by Line Heidtmann
0 comment

Selvom snakken måske ofte går af sig selv, kan det være en god idé at have nogle nemme og hurtige idéer til spil og lege på arbejdspladsen.

Derfor får du her fem bud på noget, du kan lave med kollegaerne.

Byg noget af Lego

LEGO havde nogle år, hvor populariteten faldt, men i de senere år er det gået helt i den anden retning. Det gælder selvfølgelig mest til børn, men faktisk bruger mange arbejdspladser også at have noget LEGO liggende.

Det skyldes, at det kan være en rigtig god og sjov måde at lære at samarbejde om noget med sine kollegaer.

Det er samtidig en øvelse, som skærper tålmodigheden, for man bliver lidt tvunget til at brugr den nødvendige tid på det. En lille fejl betyder, at det ikke bliver ordentligt, og derfor er det en god øvelse at lave i en gruppe. Det kan både foregå helt for sjov eller på et mere seriøst plan.

En stor mængde af de nyere legosæt er minded på voksne, og har emner som arkitektur, biler og lignende som temaer.

 

Lær hinanden bedre at kende

Det er også altid en sjov leg at spørge hinanden lidt ud om forskellige ting. Det skal foregå på en behagelig og hyggelig måde, eksempelvis i mindre grupper, hvor man forsøger at komme lidt tættere på hinanden.

 

Det er selvfølgelig et sted, hvor nogle vil være mere åbne end andre. Der kan være personer, som gerne vil adskille arbejde og privatliv, og det skal respekteres. Det betyder dog ikke, at man ikke kan åbne op for sine følelser, eksempelvis om, hvordan man har det på kontoret.

Udfordringer

Skal der ske lidt nyt på arbejdspladsen, så lav nogle udfordringer for hinanden.

Det kan være en udfordring som fx.:

  • Gå et antal skridt i løbet af arbejdsugen
  • Tag en daglig aktiv pause med en fysisk øvelse
  • Spis sundt en uge
  • Deltag i et løb sammen
  • Lav en mini-version af Den Store Bagedyst

Man kan sagtens lave nogle aktiviteter, hvor man skal forsøge at være bedst til noget – hvor det samtidig bare foregår på en hyggelig måde.

 

Loopin Louie

Her snakker vi måske om det absolut bedste og mest optimale spil til fredagsbaren eller festen. Det er helt perfekt med kollegaerne, fordi det er relativt simpelt, men alligevel virkelig skægt.

Mange kan nærmest sidde og spille loopin louie i mange timer, fordi det bliver ved med at give en form for adrenalinkick, selvom det jo egentlig bare er et ret simpelt spil, hvor man skal sørge for ikke at blive ramt, imens man forsøger at ramme andre.

Hvis du går ind på www.nordiskspil.dk, kan du finde en lang række supersjove spil, som også vil kunne være fede til netop fredagsbaren eller en anden dag efter arbejde, hvor der skal laves noget med kollegaerne.

Uno

Selvom Uno i høj grad er et simpelt spil, så er det faktisk noget, som fortsat fungerer på mange arbejdspladser. Uno er nemlig helt optimalt, hvis det ikke skal være så avanceret, og man bare skal kunne koble lidt fra.

Derudover er det et godt spil, hvis man godt kan lide at snakke lidt henover sine spil og faktisk gå mere op i de mennesker, man sidder med, end det spil man spiller.

0 comment

You may also like