Home Arbejdsmiljø Indret arbejdspladsen så den understøtter arbejdsopgaverne

Indret arbejdspladsen så den understøtter arbejdsopgaverne

by Line Heidtmann
0 comment

Et godt arbejdsmiljø gælder ikke kun de psykiske rammer men også de fysiske omgivelser. Når man taler om arbejdsmiljø, tænker mange kun på den psykiske del, og det er der også god grund til. Et godt psykisk arbejdsmiljø hjælper medarbejdere til større engagement i deres arbejde, lyst til udvikling og trivsel. Et sundt psykisk arbejdsmiljø gavner derfor ikke kun medarbejderne men også arbejdsgiveren.

Men et sundt arbejdsmiljø inkluderer også de fysiske rammer, hvori arbejdet finder sted. Ergonomisk inventar og muligheder for skiftende positioner bidrager til tryghed samt mindskning af fysiske gener, som i sidste ende også fører til trivsel. Vi bruger mange timer af vores liv på vores arbejdsplads, og derfor vil et understøttende miljø hjælpe os til bedre at løse vores arbejdsopgaver.

Læs mere om typiske problematikker på arbejdspladsen vedrørende indretning, samt måder hvorpå du kan komme generne til livs.

Godt med luft og lys på arbejdspladsen

Et godt indeklima er vigtigt for trivsel og produktivitet. Både på kontorarbejdspladser og i mødelokaler kan der være alt fra få til rigtig mange mennesker i rummet. Er der mange mennesker, betyder det også en masse lugte fra både mennesker, beklædning og personlige plejeprodukter. Et godt ventilationssystem kan hjælpe med at reducere lugtene og sikre et friskt indeklima.

Ordentlig belysning er også vigtigt for trivsel, og her må man indrette kontor og mødelokaler, så der er rigelig med naturlig belysning, men uden at det blænder og generer.

Støj hæmmer arbejdsglæden

Støj er generende og distraherende, og for meget af det kan virke distraherende, nedsætte fokus og modarbejde vidensdeling. Støj på kontorer kan både komme fra inventar, såsom computere og andet elektronik, men kan også komme fra mennesker og på grund af dårlig akustik.

Det er muligt at forebygge unødig støj ved for eksempel at reorganisere arbejdspladsen, så de medarbejdere som oftest skal kommunikere med hinanden for at løse deres opgaver, er placeret tæt ved hinanden. Man kan også vælge at købe head sets, så medarbejdere med telefoner ikke forstyrrer andre med høje ringetoner.

Støj kan i høj grad også generere, hvis man sidder i et mødelokale og kan høre alt, hvad der foregår uden for rummet. For at imødekomme dette problem kan man udpege rummet med bedst lydisolering som mødelokale. Er alle rum lige dårligt isolerede, kan man nøjes med at vælge rummet længst væk fra kontormedarbejderne.

Der skal helst være mulighed for bevægelse

Længerevarende stillestående eller stillesiddende arbejde påvirker os negativt. Så frem for at købe de dyreste kontormøbler, der findes, er det en meget bedre og ikke mindst sundere idé at investere i møbler, der tillader medarbejdere at skifte position – og hvis muligt at bevæge sig.

Står man op for længe, eller sidder man ned for længe, kan man ende med dårligt blodomløb samt et unødvendigt højt tryk i benene. Hvis man kan skifte arbejdsstilling eller sågar bevæge sig lidt, kan man forebygge disse forhold.

Det kan for eksempel betyde, at medarbejderne på kontoret får hæve/sænke-borde, og at mødelokaler indrettes med borde og stole specifikt til konferering samt møbler til afslapning.

Sociale lokaler

Det er også vigtigt at have lokaler hvor ens medarbejdere kan socialisere sig, tage en pause fra arbejdet og hvor de ikke føler at de skal arbejde. Et lille køkken er det perfekte sted til at holde en lille pause og få en snack og en kop kaffe. Det er derfor vigtigt at have en kaffemaskine og en microovn i lokalet. Hvis man skal holde et lille møde med en medarbejder er det meget hyggeligere i køkkenet med en kop kaffe i hånden. man føler sig bedre tilpas hvilket kan hjælpe ens kreativitet og dermed mødets effektivitet.

Stolen

Sidst, men ikke mindst, er stolen et meget vigtigt element på de fleste kontorer. Vi lever i en utroligt stillesiddende verden og mange kontor jobs forgår exclusivt  foran en computer. Ens medarbejders komfort spiller en stor rolle i deres trivsel og produktivitet, hvilket er grunden til man ikke bare skal købe de billigste og dårligste kontorstole til sit kontor. Vi anbefaler Håg Kontorstole som har et bredt udvalg af ergonomsike stole til en rimelig pris.

Naturen i kontoret

Som nævnt ovenstående er det vigtigt at have ren luft på sit kontor. Planter en også en god måde at opnå det på! Men udover disse dejlige egenskaber, har planter også en effekt på humøret. At gøre sit kontor så lidt sterilt som muligt er en rigtig god ide for dine medarbejder og det er ikke kun planter der hjælper med det. Brugen af træ i mødelokaler og andre steder er også med til at gøre ens kontor et bedre sted for ens medbarjbedere. Lange træborde og sofaborde er en god start, og sammen med planter kan du virkeligt gøre dit kontor til er hyggeligt og “naturligt” sted.

0 comment

You may also like