Home Selvstændige Hvad er affiliate links? Forstå det på 2 minutter

Hvad er affiliate links? Forstå det på 2 minutter

by Line Heidtmann
0 comment

Der findes mange forskellige måder hvorpå, du kan tjene penge online. Nogle driver en webshop med produkter, andre tilbyder services, og nogle helt tredje kaster sig over affiliate marketing. Hvis du endnu ikke er stødt på affiliate marketing før eller måske bare ikke helt ved, hvad begrebet dækker over, er du endt det rigtige sted.

Vi vil kort guide dig igennem affiliate marketing og affiliate links, så du på blot to minutter får en meget større forståelse for, hvorfor flere vælger at benytte det som en metode til at tjene penge online.

Affiliate marketing: kort fortalt

Affiliate marketing er en performancebaseret markedsføring, der bunder i ren og skær kontant afregning. Kort fortalt, er det en måde for webshops at markedsføre sig på tværs af forskellige platforme og kun bruge penge på markedsføring, hvis den ender i eksempelvis et salg.

Inden for affiliate finder du tre markante spillere: annoncøren, udgiveren og kunden. De har hver deres rolle, og dem vil vi hurtigt gennemgå i det følgende.

En annoncør (for eksempel en webshop) betaler udgiveren (affiliate), hvis deres marketingsarbejde resulterer i et salg, et klik eller en henvendelse fra en besøgende (kunde). Annoncøren tjener altså penge, hvis der ryger et køb igennem deres webshop, og udgiveren tjener penge online ved, at kunderne klikker på deres link og køber annoncørens produkter på annoncørens hjemmeside.

Eksempler på populære affiliate hjemmesider er Katoni.dk, Pricerunner.dk og Momondo.dk. Dog er affiliate marketing ikke kun at finde på deciderede affiliate hjemmesider, hvor de ”kun” lever af det, Du kan derimod også finde affiliate marketing i form af enkelte annoncer eller links på alle typer hjemmesider og blogs, som ofte også tjener penge på andre måder end for eksempel gennem deres egen webshop.

Affiliate links: 101

Vi har kort gennemgået affiliate marketing i store træk, og vi vil nu vende opmærksomheden mod affiliate links. Et affiliate link er et unikt link fra en udgiver til en annoncør, som indeholder en trackingkode eller en form for ID, der tydeliggør, at det er den specifikke affiliate (udgiver), som har sendt besøgende hen på annoncørens side.

Hvis du læser mange blogs, er du næsten 100 procent stødt på et affiliate link, da det især er her, de bliver brugt. Du kan altså tjene penge online ved at benytte dig af affiliate links på din blog, og hvis du søger mere inspiration hertil, kan du få flere ideer her. Vi giver nu et eksempel på, hvordan affiliate links fungerer, og hvordan en typisk affiliate-indtjening forløber på en blog.

En besøgende ender på din blog via en søgning på Google. Der læser den besøgende et interessant blogindlæg om et specifikt emne eller produkt, du er glad for og selv bruger. Og nu kommer vi til den spændende del… I det pågældende blogindlæg har du et link til en webshop, hvor den besøgende kan købe produktet (hvis det skulle have interesse).

Der er dog ikke tale om et tilfældigt link, men derimod et affiliate link med en unik trackingcode eller et ID, som fortæller annoncøren (webshopejeren), at den besøgende kommer fra din side. Hvis du med dit blogindlæg har overbevist den besøgende om, at dette produkt er helt fantastisk, og de efterfølgende klikker det hjem via dit link i indlægget, så bliver du som udgiver betalt en kommission eller et fast beløb. Dette afhænger af den enkelte aftale mellem annoncør og udgiver.

0 comment

You may also like