Akademikernes a-kasse I Facts og fordele

Akademikernes a-kasse er, som navnet så præcist antyder, en a-kasse for akademikere, og de markedsfører sig selv som den ambitiøse a-kasse, der vil mest og koster mindst.

A-kassen henvender sig både til studerende, nyuddannede, lønmodtagere, selvstændige og ledere – så længe baggrunden er akademisk.

Læs med her, og få et overblik over a-kassens regler, betingelser og fordele uanset din specifikke situation.

Prissammenligning med de tværfaglige a-kasser

Pristjek
Akademikernes a-kasse koster 436 kr per måned, og her kan du se priserne på alle danske A-kasser:

Indmeldelse og økonomi

Helt generelt anbefaler man, at studerende afsøger markedet tidligt og melder sig ind i en a-kasse, som passer til ens fagområde, og det skal helst være minimum et år før, man er færdiguddannet.

På den måde optjener man ret til dagpenge, lige fra den dag man bliver færdiguddannet og dermed ledig, og derved undgår du altså at ”miste” penge.

Gratis medlemsskab i Akademikernes a-kasse for studerende

Er du studerende og under 30 år, kan du endda blive gratis medlem, og selvom du ikke betaler en øre for medlemskabet, mens du studerer, får du adgang til en lang række fordele, blandt andet workshops og kurser, adgang til relevante studiejobs samt hjælp til CV og ansøgning. Se en liste over 11 gratis a-kasser for studerende.

Når du overgår til betalende medlem, skulle Akademikernes a-kasse efter sigende være markedets billigste a-kasse for akademikere. Prisen for at være fuldtidsmedlem er 436 kr. om måneden, og man betaler hver 3. måned. Vælger du Akademikernes a-kasse frem for markedets øvrige a-kasser rettet mod akademikere, er der mange penge at spare.

På et år sparer du imellem 96 kr. og helt op til 1.812 kr. blot ved at vælge Akademikernes a-kasse. Læs mere om priserne på hjemmesiden.

Medlemsfordele

Som færdiguddannet fuldtidsmedlem får du, lige som det blev præsenteret for studiemedlemmerne, en lang række attraktive fordele og tilbud, som hjælper dig på vej mod dit nye job.

Først og fremmest bryster Akademikernes a-kasse sig af at være specialister i at få ledige akademikere i arbejde, og med en statistik der hedder, at over halvdelen af deres medlemmer ikke er ledige i mere end tre måneder, tyder det på, at der er noget om snakken.

En af metoderne hertil er a-kassens tætte relation til arbejdslivet og samarbejdet mellem a-kassen og erhvervslivet om at skabe jobs til de ledige medlemmer. Desuden får medlemmer adgang til en gratis jobportal, hvor man med fordel kan oprette en jobprofil, hvilket giver mulighed for, at man bliver kontaktet, hvis a-kassen vurderer, at der er et match mellem et specifikt medlem og et job.

Workshops er ligeledes en af a-kassens metoder til at klargøre medlemmerne til deres næste job, og der er hele tiden mange emner at vælge imellem, uanset hvor i landet du bor.

Du kan blandt andet vælge emnerne:

  • Personlig branding, stil skarpt på personlige kompetencer
  • LinkedIn, mindfulness, tips til CV og ansøgning
  • og mange flere…

Efterlønnere og selvstændige

Akademikernes a-kasse fokuserer ikke kun på studerende og nyuddannede, men de henvender sig også særligt til efterlønnere og selvstændige. Om du vil søge om efterløn, holde ferie, vide noget om skattefri udbetaling af efterlønsbidrag, starte virksomhed, holde barsel eller noget helt sjette, så er der i høj grad hjælp at hente her.

Med gode telefontider alle ugens dage samt tilstedeværelse på både Facebook, LinkedIn og Twitter er der rig mulighed for at finde lige den information, som er relevant for dig, ligesom det er lettilgængeligt at søge om hjælp, hvis der opstår behov for det.

Hvorfor Akademikernes a-kasse?

Denne a-kasse er naturligvis rettet mod dig, som er akademiker eller under uddannelse til at blive det. Du skal vælge denne a-kasse, hvis du ganske simpelt sætter pris på at vælge den billigste mulighed på markedet.

Du skal også vælge Akademikernes a-kasse, hvis du godt kan lide at føle dig hørt, set og talt til.

Akademikernes a-kasse har nemlig en bred viden og ekspertise, og de er specialister i at hjælpe akademikere i alle stadierne i deres liv; som studerende, nyuddannet og som efterlønner. Læs mere på deres hjemmeside.

Lignende artikler