BUPL a-kassen | Præsentation og facts

Hos BUPL finder du en a-kasse, som retter sig mod personer med en pædagoguddannelse, uanset om de er selvstændige eller lønmodtagere.

Det betyder, at de typiske medlemmer af a-kassen hos BUPL ofte er ansatte som pædagoger i vuggestuer, i skole og fritidsordningerne, børnehaver, skoler, klubber og lignende.

Dermed er BUPLs a-kasse også fordelt med afdelinger over hele landet, som gør, at medlemmerne står stærkt i tilfælde af arbejdsløshed. Se også listen over billige a-kasser.

Priserne hos BUPL ift. de tværfaglige

Pristjek
BUPL medlemskab koster 504 kr per måned, og her kan du se priserne på de store tværfaglige A-kasser:

Af disse 441 kroner går 90 kroner til et administrativt bidrag, ligesom at de sidste 351 kroner går til forsikringsbidrag og ATP. Dette betyder ligeledes, at BUPL-A ligger i den helt billige ende af a-kasserne. Dertil kommer ligeledes muligheden for at tegne en lønsikring. Denne lønsikring koster som nævnt 38 kroner om måneden.

Her ser du priserne på de store tværfaglige a-kasser:

Prisen på BUPLs fagforening er desuden 504 kroner om måneden som fuldtidsmedlem. Priserne varierer afhængigt af, om du skal forsikres fuldtid eller deltid, og om du vælger at betale efterlønsbidraget på 502 kroner om måneden.

Læs mere her om de gule vs. røde a-kasser.

Medlemsfordelene hos BUPL

Hos BUPL får du en personlig, delvis digital a-kasse, hvor en selvbetjeningsløsning betyder, at du kan klare de fleste ting selv. Her kan du online booke møder, udfylde ydelseskort, tjekke diverse udbetalinger og konti, ligesom du også kan søge om lønsikring hos BUPL på selvsamme platform.

Afhængigt af din status på arbejdsmarkedet lige nu får du som medlem af BUPL og deres a-kasse en lang række medlemsfordele, som er til for dig.

Gratis for studerende

Som studerende er a-kassen eksempelvis gratis, ligesom at du får de første to måneder gratis efter endt uddannelse. Kommer du ikke i job, så er medlemsskabet stadig gratis, indtil du gør.

Som nyuddannet er du dermed godt beskyttet, så længe du melder dig ind mindst 14 dage efter sidste eksamen. Melder du dig dog ind senest et år, inden du afslutter din sidste eksamen, så opnår du retten til dagpenge et år frem efter denne.

Se listen over 11 gratis a-kasser for studerende.

Som ledig får du ligeledes nogle specifikke medlemsfordele, som skal hjælpe dig på rette vej mod et nyt arbejde. Dette indebærer blandt andet assistance med jobsøgning, vejledning omkring det juridiske, rådgivning af faglige konsulenter og adgang til et stort netværk. Ligeledes er der lokale events, som kan være med til at styrke din kompetencer blandt andet inden for IT.

Fokus på dine vilkår

BUPL er med til at aftale din løn og de vilkår, som du bliver ansat under, ligesom man kan blive en del af Danmarks største pædagogiske fællesskab hos BUPL-organisationen generelt. Dermed er BUPL relevant for både privat- og offentligt ansatte

Stærk fagforening

Udover a-kassen, BUPL-A, tilbydes du også medlemskab hos fagforeningen BUPL. Dermed kan du blive medlem af en forening, som kender dit fagområde dybdegående, hvilket sikrer dig god og faglig rådgivning omkring din jobsituation.

Ligeledes inkluderet er et tilbud om at tegne en lønsikring, hvilket er en kollektiv ordning i samarbejde med Lærerstandens brandforsikring. Dette kræver dog et medlemskab af både BUPL og BUPL-A. Prisen for denne er 38 kroner om måneden, mens udbetalingen fra ordningen ligger på mellem 600 kroner og 3.500 kroner per måned.

Læs mere om fagforeningen på BUPL’s hjemmeside.

Lignende artikler