Hvem er Det Faglige Hus?

Her på Fagmagasinet.dk er vi i gang med en serie hvor vi præsenterer de forskellige fagforeninger og danske a-kasser. Denne gang er turen kommet til Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus er en paraplyorganisation for flere forskellige fagforeninger, en a-kasse samt en forening for selvstændige. Men hvordan startede det hele?

Startskuddet lød tilbage i 1988, hvor fagforeningen Tekniker Sammenslutningen blev grundlagt. Denne fagforening var for tekniske funktionærer, men hurtigt viste der sig behov for at gøre medlemskredsen større, hvilket betød at alle funktionærer kunne blive medlemmer.

rsz_1download

Det Faglige Hus for alle

Fagforeningen voksede konstant i 10 år, og i 1998 blev Fagforeningen Danmark blev oprettet, så alle lønmodtagere – altså også ikke-funktionærer – kunne optages som medlemmer.

I 2002 begyndte det at gå endnu stærkere, da Det Faglige Hus’ a-kasse blev født i 2002, og er dermed en ret ny a-kasse fx. sammenlignet med ASE der er fra 1972.

I 2006 dannede Det Faglige Hus endnu en tværfaglig fagforening vednavn 2B – Bedst og Billigst. Årsagen var at man ønskede at have et nyt tilbud uden for meget fyld som f.eks. ulykkesforsikring og lignende – og dermed skabe en fagforening med en meget enkel administration.

På denne måde kunne man nemlig sætte kontingentet yderligere ned.

Nyt hovedkontor og ambitiøs målsætning

I 2013 indviede Det Faglige Hus deres nye hovedkontor på hele 8.300 kvadratmeter i Esbjerg. Derudover er der 8 underafdelinger og mere end 300 medarbejdere. I skrivende stund er der 115.000 medlemmer i Det Faglige hus, men der er sat nye ambitiøse vækstmål.

Målet er at blive den a-kasse, der har flest medlemmer i 2025.

rsz_phoca_thumb_l_det-faglige-hus-_1-kopier

Apolitisk

Det Faglige Hus mener at politik er en privatsag, og derfor går der ikke penge fra medlemmernes kontingent til bestemte politiske partier. Filosofien er at lønmodtagere og selvstændige skal kunne få både en faglig og a-kassemæssig dækning uden at det koster en mindre formue.

Dermed er Det Faglige Hus en af de gule a-kasser.

Fokus på god service og lave priser

Det Faglige lægger vægt på god og venlig service til deres medlemmer. Derfor står de over 300 medarbejdere klar og ønsker at betjene medlemmerne så effektivt og grundigt som muligt.

Målet er at besvare mails samme dag de modtages og Det Faglige Hus har blandt andet lange telefoniske åbningstider – og som noget særligt er telefonen åben den sidste søndag i dagpengeperioden.

Og som medlem koster det naturligvis ikke noget at få hjælp og gode råd.

rsz_download-2

Det Faglige Hus har også stort fokus på at tilbyde så billig en fagforening og a-kasse som overhovedet muligt. De er da også Danmarks billigste når du både har A-kasse og fagforening samlet hos dem – og det er uden at de går ned på kvalitet og service.

Faktisk kan du spare helt op til 7000 kr per år ved at skifte fra en noget dyrere fagforening og a-kasse – og du får altid mindst 3 måneders gratis medlemskab.

Og husk at når du skifter, så følger din anciennitet fra din gamle fagforening og a-kasse naturligvis med.

Hvem kan blive medlem som studerende?

Det Faglige Hus er for alle.

Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus’ fagforening og a-kasse. Her er plads til alle lønmodtagere, funktionærer, selvstændige og studerende og du kan nemt udfylde formularen direkte på hjemmesiden.

Det er faktisk gratis for studerende, så det er en fin gullerod for at komme i gang med medlemsskabet hos Det Faglige Hus.

Se priser på de store A-kasser som opgaver alle faggrupper

Husk du opnår samme dækning og dagpengesats uanset valg af A-kasse, og din anciennitet følger altid med over, når du skifter a-kasse.

Lønsikring og medlemsfordele

Som medlem af både fagforening og a-kasse, kan du også tegne en fordelagtig lønsikring. På den måde har du mulighed for at bevare det meste af din løn i tilfælde af ledighed. Det vil for mange være rigtig attraktivt med lønsikring – og så er de første 3 måneder gratis.

rsz_download-1

Når du er medlem i Det Faglige Hus får du en lang række medlemsfordele. Udover den faglige tryghed og dækning fra a-kassen, kan du som medlem også gøre brug af et stort udvalg af gode tilbud og fordele. Du kan få store besparelser på forsikringer, ferie, oplevelser og ting til hjemmet samt vinde billetter til sportsbegivenheder og meget andet.

Kort resume af hvad Det Faglige Hus kan tilbyde dig

  • Medlemskab for alle lønmodtagere, selvstændig samt studerende
  • Er du under uddannelse er det gratis at være medlem af a-kassen, og du kan få dagpenge når du har færdiggjort din uddannelse, men endnu ikke har fået arbejde. Det giver dig en økonomisk tryghed og frihed
  • Du kan få hjælp af professionelle medarbejdere, der står klar til at kunne tackle nogle af de sager du ikke selv ved hvordan du skal løse
  • Du kan få hjælp i tilfælde af arbejdsskader, gennemsyn af ansættelseskontrakter og CV, vejledning om dagpenge, tegne en lønsikring og meget meget mere
  • Masser af rabatter og tilbud fra forlystelsesparker og virksomheder
  • Besparelser på ferier, sportsbegivenheder, indkøb og meget andet

Besøg Det Faglige Hus her for at læse mere.

Lignende artikler