MA – Magistrenes A-kasse

I Danmarks findes der rigtig mange a-kasser, og det kan være vanskeligt at danne sig et overblik. Ofte er vi ganske prisbevidste, når vi skal vælge a-kasse og det er jo ganske fornuftigt.

Men er der egentlig nogen som helst forskel?

De udbetaler jo alle sammen det præcist samme beløb i dagpenge til dem, der bliver ledige.

rsz_download-4

Men en a-kasse er ikke bare en a-kasse. Du skal tænke på, at du bør finde en, som matcher din uddannelse, dine kompetencer og dit nuværende job.

På den måde er du sikker at få den mest kompetente rådgivning i tilfælde af ledighed.

Her på Fagmagasinet.dk ønsker vi at guide dig, så du kan finde lige nøjagtig den a-kasse der passer perfekt til dig. Se fx. priser på alle a-kasser her.

Derfor laver vi nogle overskuelige og brugervenlige præsentationer af de forskellige a-kasser.

Denne gang er turen kommet til Magistrenes a-kasse.

Hvem er medlem af MA??

Magistrenes a-kasse fokuserer primært på højtuddannede og akademikere. Så har du en højere videregående uddannelse er Magistrenes a-kasse et rigtig godt valg.

MA’s medlemmer er for de flestes vedkommende humanister eller scient’er med uddannelser indenfor humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, IT, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.

rsz_download

Medlemmerne af MA arbejder typisk indenfor HR, kommunikation, undervisning, forskning, administration, projektledelse, IT, konsulentarbejde, miljø og biotek, men der er også mange selvstændige.

Så kan du genkende dig selv i en af disse uddannelser eller jobs, er MA afgjort en god a-kasse for dig.

Pristjek på Magistraternes A-kasse og de øvrige a-kasser

Her ser du en prissammenligning af de store a-kasser. Husk du altid beholder din anciennitet, når du skifter a-kasse, og du har altid samme beskyttelse og dagpengesats uandet hvor du er medlem.

Lidt fakta om magistraternes a-kasse og studerende

MA’s a-kasse har de seneste år gennemgået en solid vækst fra godt 52.000 medlemmer i 2010 til til over 70.000 i dag. Det svarer faktisk til en vækst på 24 medlemmer hver dag!

Hele 10.000 af medlemmerne er studerende og et studiemedlemskab er gratis, når du er under 30 år.

Og det er værd at lægge mærke til at er du medlem i mindst et år inden din dimission, så risikerer du ikke en måned uden dagpenge, hvis du skulle blive ledig umiddelbart efter afslutningen af dit studiet.

Og som studerende har du endda adgang til alle MA’s tilbud som alle andre medlemmer!

Så under alle omstændigheder er det en glimrende idé at melde sig ind i MA’s a-kasse allerede som studerende.

rsz_download-2

En anderledes a-kassestruktur

MA’s a-kasse hjælper naturligvis medlemmerne med professionel og kvalificeret rådgivning i tilfælde af arbejdsløshed.

Og netop fordi MA har fokus på højtuddannede og akademikere, er de den bedste a-kasse til at vejlede dig til at finde de bedste jobs.

Men udover at guide medlemmer gennem alt der har med dagpengejunglen at gøre og få dem tættere på et nyt og spændende job, så er MA meget optaget af at forbedre medlemmernes grundvilkår.

rsz_download-6

Der er direkte demokrati i MA, og bestyrelsens syv medlemmer vælges ved en urafstemning hvert andet år, og det er en sjælden konstruktion indenfor danske a-kasser.

Men det garanterer at a-kassen udelukkende arbejder for medlemmernes interesser og ikke blot er ‘pampere’, der er mest optaget af at passe på sig selv.

Engagement og nytænkning

Magistrenes a-kasse har fokus på at få politikerne i tale og prøver aktivt på at få dagpengereglerne lavet meget mere enkle. Vidste du at dagpengelovgivningen i dag fylder ikke mindre end 25.000 sider?

Et andet fokusområde er at få løsnet reglerne for ‘frie fugle’ som honorarlønnede og freelancere.

rsz_download-1

Denne gruppe kan nemt komme i klemme i det etablerede dagpengesystem i deres jagt efter nye opgaver, og det vil MA gerne være med til at skabe en god løsning på.

MA har også foreslået, at der indføres en iværksætterydelse, så de ledige kan vælge mellem denne og de normale dagpenge.

For hvis en ledig har en god idé, kan det være afgørende at lade ham eller hende prøve at realisere den hjulpet på vej af en iværksætterydelse.

MA’s formand Per Clausen fremlagde netop dette forslag for danske politikere på Folkemødet 2016 på Bornholm. “Tænk, hvis en ledig opfandt det, som Danmark skal leve af i fremtiden”.

Interessant tanke!

Tæt kontakt til arbejdsgivere

MA er specialister i at formidle hvor stor værdi deres medlemmer faktisk har for arbejdsgiverne.

Akademikere er systematikere og kan overskue mange data. Derfor kan de optimere virksomhedens produkter og processer, hvilket fører til større effektivitet og flere penge på bundlinjen.

Samtidig er akademikere ikke bange for at udfordre de vante forestillinger, hvilket kan føre til afgørende nytænkning.

rsz_download-5

Med disse kort på hånden prøver MA at bearbejde arbejdsgiverne til at se hvor værdifulde deres medlemmer er. På denne måde har MA været medvirkende til at skabe flere arbejdspladser for akademikere.

MA på de sociale medier

Du kan finde Magistrenes a-kasse på de sociale medier Facebook, på LinkedIn og Twitter.

Det er nemt og hurtigt at blive medlem af Magistrenes a-kasse.

Du kan også kontakte Magistrenes a-kasse direkte via deres hjemmeside, eller ringe til deres hovedkontor på 70203971.

Lignende artikler