Virksom A-kassen | Fordele og pristjek

Hvis du er selvstændig og går og overvejer at blive medlem af en a-kasse eller at skifte a-kasse, er det oplagt at læse med herunder, hvor organisationen og a-kassen Virksom præsenteres.

A-kassen for selvstændige

A-kassen Virksom er både en organisation og a-kasse, og den henvender sig til selvstændige med egen virksomhed.

A-kassen har netop fokus på alt det, du går og arbejder med i hverdagen. Virksom har gjort det til sit mål at styrke dine muligheder som selvstændig for at skabe en sund vækst og udvikle din virksomhed.

For at blive medlem af Virksom A-kassen skal du drive din egen virksomhed, enten som partner, franchise eller som selvstændig. Er du ikke det bør du tjekke en af de danske prisstærke a-kasser ud.

Virksom vs. andre a-kasser (pristjek)

Fordele ved medlemskab hos Virksom

Inden du tager beslutningen omkring et medlemskab hos en hvilken som helst a-kasse, er det vigtigt, at du sætter dig ind i de enkelte fordele, som hver a-kasse har at tilbyde dig.

Derfor nævnes herunder de fordele, som Virksom A-kassen kan friste dig med.

Gratis for studerende

Er du ved at være igennem studierne, og er du ved at være klar til arbejdslivet efter at have været studerende, så meld dig ind i en af de a-kasser med gratis medlemsskab for studerende.

Et af Danmarks laveste kontingenter

Hvis du ikke har lyst til at bruge en hel pose guld på medlemskaber, kan du roligt ånde lettet op, når du får prisen at vide på medlemskabet hos Virksom. Virksom A-kassen er nemlig en af Danmarks billigste a-kasser, og prisen pr. måned for et medlemskab hos a-kassen lyder på 459 kr.

Har du lyst til at være medlem af en dertilhørende fagforening, kan du blive det ved at betale 65 kr. ekstra om måneden. Dermed ender du på prisen 524 kr. pr. måned for medlemskab af både fagforening og a-kasse.

Efterløn

Som medlem af Virksom A-kassen har du desuden mulighed for at få udbetalt efterløn. Hvorvidt du kan få efterløn afhænger både af din alder, men også om du har betalt efterlønsbidrag i en tilstrækkelig lang periode, hvor hovedreglen er 30 år. Derudover er der ligesom ved dagpengene en række regler, som du skal tænke på som selvstændig.

Vil du for eksempel gå ned i tid i din virksomhed inden efterlønsalderen, skal du huske at kontakte Virksom A-kassen for at få vejledning, idet dette blandt andet kan gå ud over din ret til efterløn.

Har du desuden lyst til at drive en selvstændig virksomhed i efterlønsperioden, skal du være opmærksom på, at du først skal have tilladelse af a-kassen.

Rådgivning og kurser

Udover de ovennævnte ydelser kan Virksom A-kassen tilbyde dig god rådgivning og vejledning i din periode som arbejdsløs. Alt dette vil udvikle dine kompetencer samt styrke din profil, så du kan komme stærkere tilbage på arbejdsmarkedet. Kompetenceudviklingen er desuden målrettet via diverse kurser og uddannelser.

Lederkurser er oprettet for at styrke din lederprofil som selvstændig, og rådgivning og uddannelse vil både styrke din virksomhed og faglige profil.

Inkasso

Som medlem af Virksom A-kassen kan du desuden få Virksoms samarbejdspartner, advokatfirmaet Bech-Bruun, til at sende en rykker for dig helt gratis. Hermed får du hjælp til at få betalt diverse tilgodehavender, og de lader processen foregå ganske professionelt.

Bech-Bruun kan ligeledes hjælpe dig med at etablere afdragsordninger, træde til i retssager og indgive konkursbegæringer.

Et stærkere netværk

Som selvstændig er det ofte ufattelig vigtigt at få styrket éns professionelle netværk samt dele sin viden og erfaringer med andre selvstændige. Dette kan du gøre i Virksoms netværk, som er et tilkøb til dit medlemskab hos Virksom.

A-kassens netværker mødes otte gange om året og har hvert deres faglige tema.

Gennem netværket bliver du blandt andet introduceret til spændende og forretningsmæssige relevante indlæg fra eksperter og møder andre Virksom-medlemmer, der har den samme interesse i de forskellige temaer.

Pensionsordning

Eftersom du er selvstændig har du for det meste ikke mulighed for at være omfattet af en firmapensionsaftale. Dog kan du som medlem af Virksom A-kassen oprette en VirksomPension, som vil fungere på samme måde som en firmaordning. Hermed kan du som selvstændig få glæde af de forskellige stordriftsfordele, som man normalt modtager via firmapensionsordninger.

VirksomPension sikrer ligeledes, at du er økonomisk sikret i tilfælde af kritisk sygdom, og du kan endda fortsætte ordningen, hvis du går hen og bliver lønmodtager.

Privatforsikringer

Endnu en fordel ved et medlemskab hos organisationen og a-kassen er, at du kan få skræddersyet en række privatforsikringer til netop dine behov. Virksom har sine egne rådgivere, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige kombination samt pris på dine ønskede forsikringer, som leveres i et samarbejde med Gjensidige.

Hvis du køber dine forsikringer igennem Virksom, kan du endvidere få diverse rabatter, få yderligere 10 % i rabat ved samling af forsikringerne og få en hurtig, kundefokuseret skadesbehandling.

Indtægtssikring

Som et tilkøb til organisationen og a-kassen kan du desuden vælge en indtægtssikring.

Denne forsikring sørger for, at du får penge i en periode, hvor du ikke kan arbejde grundet eksempelvis sygdom. Forsikringen vil dække i fem forskellige risikosituationer, og du vil ikke behøve at dokumentere for indtægtstab for at få dækning, som andre forsikringer kræver.

Når arbejdsløsheden pludselig kommer løbende, er det ufattelig vigtigt at have et medlemskab hos en a-kasse – måske særligt hvis du er selvstændig!

Med dette medlemskab sikrer du nemlig, at du får en økonomisk støtte i en svær tid. Hermed har du lettere ved at betale de månedlige regninger, og du vil få et overskud, som er nødvendigt i en svær tid. Udover retten til blandt andet dagpenge, kan du ved at være medlem hos en a-kasse få en række gode råd samt professionel vejledning, så du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Dagpengesats m.m.

Hvis du havner som arbejdsløs i en periode, kan du få økonomisk sikkerhed i form af dagpenge hos Virksom A-kassen.

A-kassen lover op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden for at sikre din privatøkonomi. Dog kan der opstå diverse spørgsmål, når du i en periode skal modtage dagpenge. Dette gælder især for selvstændige, hvor særlige regler findes. Det kan du også læse mere om på Virksoms Linkedin side.

For eksempel er det vigtigt, inden du søger om dagpenge, at du kan bevise over for A-kassen, at du er stoppet som selvstændig.

Derudover skal du følge en række regler ligesom alle andre. Disse omfatter blandt andet, at du skal melde dig ledig på jobnet.dk og tjekke jobopslag inde på siden mindst én gang om ugen. Læs mere om reglerne for a-kasser her.

Lignende artikler