Home Arbejdsmiljø 3 ideer til skabe et sundt arbejdsmiljø

3 ideer til skabe et sundt arbejdsmiljø

by Line Heidtmann
0 comment

Bemærk: Dette indlæg er et gæsteindlæg af Simon Nygård fra Morningtrain.

Mit navn er Simon Nygård og jeg arbejder hos den odenseanske virksomhed Morning Train. Morning train har siden opstart haft stor fokus på at skabe en arbejdsplads, hvor der er en god og uformel stemning, hvor man glæder sig til at gå på arbejde.

Undersøgelser viser nemlig, at virksomheder der har fokus på at skabe en god arbejdsplads, automatisk får en positiv indvirkning på arbejdseffektiviteten i de enkelte virksomheder. Udover at skabe en øget produktivitet, kan der også være andre fordele ved at fokusere på at skabe et sundt arbejdsmiljø.

I særlige brancher kan det nemlig være svært at tiltrække kompetente IT folk, derfor vil du som virksomhed stå mere attraktiv hos jobsøgerne, hvis de ved, at du som firma fokuserer på at skabe en god arbejdsplads. Derfor findes der også en række virksomheder, heriblandt arbejdsmiljøgruppen, der har specialiseret sig i at skabe de bedste rammer og forbedre virksomheders arbejdsmiljø. De afholder også løbende arbejdsmiljøuddannelser. Dog kan du lave mange tiltag selv, for at skabe en god arbejdsplads.

Hvis du mangler inspiration til at skabe en bedre arbejdsplads, så får du her 3 ideer, som du kan arbejde med, som vi har haft stor succes med hos MorningTrain.

Fleksible mødetider

I stedet for at at være meget striks omkring dine medarbejders mødetider, så prøv at løsne lidt op i de faste mødetider. Det kan f.eks. være at du laver en aftale med dine medarbejdere, at de skal møde inden kl 9:00 og de må gå igen klokken 15:00. Så længe de bare når deres mål, så er deres møderammer frie.

Ved at give dine medarbejdere denne ”Frihed under ansvar”, fortæller du dem indirekte, at du har tillid til dem og du stoler på, at de laver deres arbejde. Dine medarbejdere vil sætte pris på, at du stoler på dem.

Ros hinanden

Folk arbejder bedst i postive rammer, derfor er det vigtigt at i roser og anerkender hinanden. Når man får ros fra sine medarbejdere, vil man automatisk føle sig værdsat.

Når folk føler at de får anerkendelser fra deres omgivelser, løfter du arbejdsglæden hos dine medarbejdere.

Hos Morning Train gør vi selv brug af at rose hinanden. I forbindelse med vores fredagsbar hver fredag, sætter vi tid af til at rose hinanden og sætte fokus på de positive aspekter i ugens forløb.

Uformel stemning

Du bør altid fokusere på at holde en uformel stemning, hvor alle skal kunne sige deres mening, uden at de får et løftet øjenbryn. Når en virksomhed bliver for stiv i betrækket, vil der automatisk forsvinde en gnist og de innovative tanker vil hurtig forsvinde i ”hvad der er rigtigt”.

Sæt ideerne i omløb og giv mulighed for at alle i virksomheden kan komme med deres input og ideer.

0 comment

You may also like